220101 Slivnica P3409 14:42:24

Zdaj pa s terapije na zaresno letenje, saj je povsod izven LJU že prekrasno sonce (SZ, SV vetra pa ne kaj preveč..). Erzo sprva odpove akcijo, potem pa na hitro skliče zbor za Koreno. Preveč me tja ne vleče (pa še časovno mi ne znese), saj sprva razmišljam o Planini (ko je bil še lep JV na Slivnici), ko pa obrne Slivnica na J, pa hočem samo še tja.

Se zapeljem proti Vrhniki in tam počakam Jasno in Klemna, da prideta s Korena (letela sta le Erzo in Klemen).

Erzo ni prepričan, ali je vklopil track in raje zabremza… 🙂
Klemnov let
Erzov let

Medtem ko čakam, sta Dule in Mojca že na poti na Slivnico. Jasna in Klemen se naložita v LCja in gasa proti Cerknici, kjer se na Pumpi dobimo z mojo hčerko in vnukinjo, ki sta šli v tiste kraje na izlet. Vnukinja bi rada enkrat videla dedija, kako on to skače s padalom in danes je to odlična kombinacija, da tako rešimo še logistiko… Stlačita se v LCja med Klemna in padala in čez Grahovo gor.

Na vrhu in potem na startu množice sprehajalcev, ki se sončijo na travi (tukaj je skoraj 20 C). Hčera je na parkingu deležna osnovnega tečaja vožnje LCja, medtem ko Jasna in Klemen odideta na start.

Mojca je ravnokar odletela in pristane blizu Pumpe.

Mojčin let

Dule se sonči na startu in se loti prinešene radenske (ki jo je telefonsko naročil, ko smo se čakali na Pumpi), mi pa že postavljamo (jaz iz LCja samo prinesem rinfuzo še rahlo vlažnega Rook2, v tangice sem se zbasal že pri LCju).

Klemen odleti in zavijuga sem in tja pred startom. Čeprav je veter šibek, najprej postavim zidek (Jasna mi sekundira). Potem pa hrbtni dvig (piha nekoliko z V), obrat in “poskočno”, brez spotikanja v luft.

Najprej desno pod kočo (le malo nekaj popiska), pa levo nazaj pod start (za vogalom proti V se samo vdre) in potem vzdolž grebena proti Cerknici. Klemen na koncu pobočja zavije levo in pristane na travnikih za Pumpo.

Klemnov let

Sam vlečem čez Peščenk še naprej nad Sinjo gorico, kjer zavijem v levo in pristanem pri kozolcih.

Zoranov let

Jasna pripelje nad mene, zaokroži in se pridruži Klemnu na travnikih V od Pumpe.

Samo naberem padalo in do Pumpe, kamor kmalu pripelje hčera LCja. Napokam robo, ko pride Jasna po pijačo in jedačo na Pumpo. Zapeljeva se k ostalim, kjer je malo prej pristal tudi Dule.

Duletov let

In si naredimo piknik na sončku, ki pa ga hitro zmanjka za Javorniki (sončka namreč, piknik pa še kar traja…). Še malo druženja (da še Mojca in Dule dobita svoj avto z vrha – tudi onadva izkoristita žlahto…) v naraščajočem hladu, potem pa proti Vrhniki.

Super začetek novega leta.