220108 Lijak P3418 14:20:48

Medtem pa Erzo po Telegramu že skliče zbor za 10.30 na Vrhniki in potencialni udeleženci se že prijavljajo…

Ko pridem pod Petrol, se k Erzu naložijo Gabor, Belčičev Matej, ter Jasna in Klemen. V Vidičevem avtu sta še Blatnikov Robert in Turčin, sam pa počakam Milana, ki naju zapelje za ostalimi.

Pod Lijakom (kamor pripelje Milan na zadnje hlape, da ne bova zgubljala časa z vmesnim tankanjem…) je kar nekaj avtov, nas pa že čaka Samo. S kombijem gor in peš dol na start, saj je dokaj poledenelo za kombi (jaz celo brez palic, saj nisem računal na to hojo – no, pa je šlo, tudi z rukzakom na rami).

Na startu gužva: trening reprezentance, pa tekma Snežinka, pa tečajniki,… pa mi, navadni smrtniki in penzionisti. Kar nekaj časa modrujemo, saj praktično nič ne piha (prej mimo Zemona je burja kar trgala zastave, tu pa termika še ni začela delati…). Veliko je znancev in z vsakim je treba poklepetati. Gracarjev Jože pridno dokumentira vse to dogajanje.

Ko občasno le pihne kaj gor, se prvi opogumijo. Ko pa vidimo, da je prvi pobral nad start, se še sam pripravim (pomaga mi Gabor in danes sem res počasen, saj si še malo štelam zic in vpenjam vpadalo po včerajšnjem prevzemu pri Sandiju in popravljanju zica v Kižlovki). Pred mano potegne Erzo, pa Jasna, potem pa sem od naše jate menda že jaz.

Zelo mehurčkasto in živahno, vendar mi uspe nekaj nabrati na V robu, tako da sem nad grebenom. Potem pa se vsujejo tudi vsi ostali (tekmovalci in treningaši in trenerji in tečajniki…), da skoraj ni več prostora za zavrteti. Nekdo začne konstantno oddajati po postaji svoje piskanje (ali se mu je vklopil Vox, ali pritiska na gumb za oddajo… za znoret…), kar celo preglasi moj vario.

Ker mi gre ta gužva (in pipkanje varia po postaji še zraven) pošteno na živce, potegnem naprej proti V, kjer je manj ljudi. Do Zastave mi gre dobro, potem pa se mi vdre in grem raje nazaj pobrati in do starta. Še nekaj časa vrtim in pobiram (in se umikam gneči, kolikor se da, postaje pa ne morem ugasniti in ta piskajoča spremljava mi je vedno bolj moteča; tudi ko stlačim mikrofon pod hrbet, še vedno komaj slišim svoj vario… ).

Še enkrat do Zastave in malo naprej pod Vojašnico, potem pa nazaj na start, zunaj pred pobočjem in gužvo naprej na Danijela, kjer še malo vrtim. Ker se mi je ura napolnila, imam res vsega dovolj in se zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Skoraj hkrati z mano pristane Erzo.

Erzov let

Milan Velkavrh : A to si z Yetijem letu🙄?! [8.1.2022 18:41]

Gabor je tudi že na tleh.

Gaborov let

In nekaj kasneje, ko že skoraj pospravim, pride do mene še Milan, ki se je preveč zaštrikal na Vitovljah, ko je preveč hlepel po kilometrih…

Milanov let

Andrej Erznožnik : Ajajajaj [8.1.2022 16:56]Jože Iskra : Že treniraš za 100+🙄. Jaz tud samo z meditacijo. Kdo jih bo prej odfrčal?💪😀 [8.1.2022 17:35]Jože Iskra : Danes bi treniral pa sem brez zica [8.1.2022 17:36]Zoran Gaborovič : Ja s trikotnikom… [8.1.2022 18:55]

Ostali (menda) še jadrajo, ko midva z Milanom natankava na bližnji pumpi, pobereva Gaborja, da gre z nama in se odpeljemo proti LJU.

Robertov let
Matejev let
Draganov let

Dragan Vidic : Kar dober dan se je naredil! Na Čavnu, Kuclju in Mali gori je bila luštna termika, na Danijelu pa sem padel v luknjo in nisem uspel pobrati. Sicer pa zadovoljen z današnjim letenjem! [8.1.2022 16:48]