210112 Lijak P2919 14:30:10

Danes si obetamo boljši dan (bi naj obrnilo v teku dneva na JZ) in ideja je Kovk ali Lijak. Malo taktiziramo, potem Erzo skliče zbor ob 12.10 na Železniški. K njemu presedeva le Milan in jaz. Ker Kovk noče obrniti na pošten JZ, ampak se vrti med S in J okoli 0, Erzo forsira Lijak (zaradi mene bi bili lahko še problemi, kako prigaziti na start in oprema…), poleg tega pa je že vse pokrito (zjutraj pa je bila krasna šajba) .

V Ajdovščini poberemo še Vidmarjevega Jožeta in pod Lijak, kjer čakata Tina in Hlišev Andrej. Še onadva se zbašeta v Erzov avtobus (Tina bo za šoferja in meni v pomoč) in gor in dol na start.

Ko pridemo na plano, še malo piha po pobočju gor, ko se pripravljamo, ugasne. Jože mi razgrne padalo, ko odleti Erzo še z malo sape. Ko startujemo Milan, Jože, jaz in Andrej pa v odletimo popolnem brezveterju. Tina nadzira moj (počasen) start, ki mi v brezveterju uspe presenetljivo dobro.

Ampak vsi se samo v večjih ali manjših vijugah zapeljemo na pristanek.

Zoranov let

Erzo in Andrej na Modelarsko.

Erzov let
Andrejev let

Milan pa malo naprej od Modelarske v borbi za km (vendar se je danes taktično uštel, saj je najkrajši med člani jate… no, razlike se merijo v metrih 🙂 )

Na uradnem mi Jože takoj priskoči na pomoč pri pospravljanju opreme, medtem pa Tina že pripelje s starta Erzov avtobus.