210130 Lijak P2937 14:15:20

Danes pa sploh nisem pričakoval kakšne zaresne letalske akcije, pa Erzo skliče zbor ob 10.30 za Lijak. Seveda grem. Na Viču poberem Jasno in na Železniški se pojavijo še: Gabor, Rastko, Dule in seveda Erzo. Glavnino padal naložijo k Rastku, s katerim se zapeljeva na Unc po Mega. Dule pa odpelje pod Lijak preostale štiri.

Aleš že čaka in nas naloži še z nekaj čakajočimi (tudi Vidičev Dragan) in gor. Na startu (kamor mi Gabor kar sam dostavi padalo 🙂 ) lepo piha, vendar precej z leve od JV, pod startom pa bazice, ki se na srečo kmalu raztopijo. V višavah zaenkrat še precej sončno, inverzija spodaj in okoli 1000, JV naj bi prešel počasi v JZ.

Malo še taktiziramo, potem pa Dragan in Erzo med prvimi v luft. Gabor, Mega in Jasna mi razgrnejo padalo, medtem ko si nadevam oklep in potem tudi sam lepo hrbtno odletim.

Močna dviganja in malo osmičenja in vrtenja me hitro spravijo nad greben, potem pa nekje do vojašnice kar bolj ven iz kota, saj od Vitovelj na greben naslanja goste meglice, ki povsem zalijejo greben. Obrnem in nazaj nad startom do Ravnice in spet nazaj mimo starta do Zmajarske, saj je sedaj na grebenu nekaj manj megle / baz. Nebo se hitro zapira in kmalu je vse pokrito.

Nazaj grede je že rob pri startu v bazah, zato zapeljem naokoli ven (in tudi zunaj lepo drži), tako da se pripeljem do Danijela na višini vrha. Tu pa kar še malo naberem in se zapeljem direkt proti pristanku, saj se polna ura že približuje, nad nami je že vse zabito, dviguje pa tudi zunaj nad dolino, skratka, dviguje povsod.

Približno nad pristankom me butne še neko močno dviganje in mi zapre skoraj pol desne strani, ko padalo sestavim pa še enkrat. Vozim kar naprej proti Ozeljanu in potegnem ušesa in potem nazaj do pristanka (še enkrat ušesa pri vračanju, saj sploh ne gre dol).

Zoranov let

Ko pospravljam, pristane še Mega.

Megov let

Malo kasneje tudi Dule.

Duletov let

Breščak Dušan : Jadranje nad pristankom 🤗🪂🤣 [30.1.2021 16:28]Milan Velkavrh : 🪂🪂🪂🚀🚀🚀🛫🛫🛫🛩️🛩️🛩️✈️✈️✈️ [30.1.2021 17:28]

Z Modelarske pride Jasna.

Erzo pa je potegnil zadnjo stranico do Gorice in tako nabral največ km danes, saj sta z Draganom potegnila skoraj do konca Čavna.  

Erzov let

Komentar leta:Baze zgor, baze spod [30.1.2021 16:00] Milan Velkavrh : Spet si zmagal. To pa je veselje ! [30.1.2021 17:24] Jože Gracar : Bravo Erzo, stari novi zmagovalec Lijaka…..to mora bit zdej veselje [30.1.2021 17:33]

Gabor reši Erza iz Gorice,

Gaborjev let

nazaj grede pa pobereta še Dragana, ki je v zaključni fazi obrnil nazaj.

Draganov let

Dragan Vidic : Tako spremenljivih razmer pa še ne! Najprej pretežno jasno, J veter in baza visoko, kasneje se obrne v JZ, vse se pokrije, baza pa se spusti proti 600m in še nižje. Kljub temu je povsod držalo, da dol ni šlo. Izgleda, da je napovedana fronta prinesla precej vlage v nižji plasteh. Zanimivo in zadovoljen z izkupičkom! [30.1.2021 18:29]

Malo modrujemo na pristanku, da se vsi zberemo, potem pa domov (in mimogrede še po radič v Vipavo).