210209 Kižlovka P2947 12:47:02 in Erzovi Hribi

Zjutraj vliva. Po terapiji na poti domov še vedno vliva. Doma gledam skozi okno in radarsko sliko – vliva. Kličem Erza, ki se odloči, da gre pod Hribe taborit in čakat na primerno (ne)deževno luknjo (v avtu ima 3 suha padala).

Kamere kažejo povsod po SLO dež. Mega javlja s terena, da je tudi v Logatcu v živo tako (sem računal, mogoče bo pa Ženček).

Pa se zapeljem tudi sam v Kižlovko taborit (imam pa, za razliko od Erza, v avtu samo 1 mokro padalo; ostali 4 niso za rehabilitacijo…).

Malo čofotam po blatu okoli LCja in se prepričujem, da pada vedno manj. In v enem trenutku se prepričam, da pa je že dovolj malo dežja, naberem mokro kepo in gor.

Razgrnem Rooka in nič ne škreblja po njem (ker je tako moker, da seveda ta fizikalni učinek ni mogoč…). V ciklih pihne celo rahlo gor in v takem trenutku potegnem,… me zanaša v levo,… “laufam” in vlečem, pa le zleze gor in speljem čez rob.

Ob pristanku počofotam, da mi pljuskne voda okoli bokov.

Zoranova rehabilitacija v dežju

Komentar leta: Ko misliš, da bolj mokro ne more biti, je lahko še bolj… [9.2.2021 12:55]Frenk Lokovšek : Ampak resil si ga……..:😀 [9.2.2021 13:52]

Pozvoni telefon (Erzo). Naberem in v prtljažnik, kjer začne rasti lužica na plastiki pod coto. Pokličem Erza, ki pa ne odgovori, ker je ravno v zraku…

Erzovo današnje reševanje serije

Prileti pa SMS

Ko pokliče, pove, da je dve padali ob poskusih tako zmočil, da je moral domov še po naslednja suha…

Erzov komentar leta:Zvečer so padavine v napovedi porisane čez cel današnji dan in zjutraj že ščije po strešnih oknih… Opoldne za 20 min neha, dovolj da sem na obratih. Ko sem tu, ponovno pada in omislim si asistenta Šurkota, ki ima hišico najbližje vzletišču. Sicer me v moji norosti včasih snema, tako da ima posnetke v vseh možnih vremenskih pogojih in dela se že film. Ideja je, da mi pomaga raztegovat padalo – v dežju, da bo hitreje in manj moker in bom izsilil odlet. Pa kljub vsemu v dveh potegih zmočim rdečo M4 (v prvo, v takem šansa je, v drugo je zmeraj iz obupa), pa še v dveh Montano, ki že tako noče gor v brezvetrju, ki je. (Zdaj me s skokom prehiti še Zoran, ki to naredi z enim, to je ves čas premočenim, nikoli posušenim padalom, je pa res, da je na Kižlovki konkretno skipan štart, jaz pa padala dvigujem na nekih ravninah. Prav danes Zoran v floto dobiva še eno, popolnoma suho padalo, ki mu bo s tem omogočil nadaljevanje življenja.) Kot se je že zgodilo, moram domov po komplet naslednjih treh suhih padal, da se v enem momentu ustrašim, kaj bom imel za jutri. Rumena M4, prav tista s katero sem nekoč, edinkrat 300 km letel, me vsakič preseneti, kako sune, v prvo nad mene, ko rdeča prasica, mlajša tege ne zmore, je pa res, da je zdaj dež nehal (vir: avp arso Vrhnika). Do zdaj 24 l padavin/m2. [9.2.2021 22:55]Primož Kante : Glih kar sem pogledal, če bo za letet. Tvojga leta še ni blo na Hribu.  [9.2.2021 13:04]

Na poti iz doline se izkaže, da je tudi vodostaj kolovoza lahko še višji… hvala LC, da si visok, kot si 🙂