210212 Dobrovlje P2950 13:23:29

Že včeraj je Milan navijal za današnje Dobrovlje in jutranji podatki in napoved kažejo, da bo super. Zato sem zelo za in se uskladim z Milanom. Le dve pomanjkljivosti sta: postaja na Dobrovljah ne dela in ni videti, kakšen je veter v resnici, pa še bolj pokrita je Savinjska na kamerah, kot naj bi bila. Erzo zaradi dopoldanskih omejitev ne more in prisega na popoldansko Slajko.

Tako se ob 10.40h dobiva pri mojem Hoferju z Gracarjevim Jožetom in počakava Milana, da presedeva k njemu. In potem gasa pod Dobrovlje. Malo počakamo Frenka, pa potem odpeljemo gor kar sami trije za ostalimi, saj se Frenk skombinira z Zvonetom.

Nekaj jih je že v luftu, nekaj jih še štartuje na idilično snežno poprhanem startu, kjer je komaj kaj vetra (še največ ga je ob našem prihodu). Prvi štartajoči so že scurili in prihajajo v drugo rundo. Počasi postavimo tudi mi trije. Milan odleti prvi in po nekaj borbe na desni scuri v graben pred pristankom.

Milanov prvi let

Jože pomaga meni dokončno pripraviti Mentorja5 in mi kot sekundant pazi, da ujamem primeren trenutek in lepo speljem. Na desni dobim nekaj sunkovitih balončkov, pa se na nobenem ne morem zares pobrati in generalno curim. Potem zapeljem ven nad jezero in še tam malo povrtim, da pristanem na uradnem.

Zoranov let

Rajhov Klemen in Frenk mi pomagata pospraviti, medtem pa pride tudi Milan. Naložimo se k Zvonetu in gor, jaz kot šofer za Milanov avto, ostali na drugo rundo. Ravno ko speljemo, pristane Jože, ki je lepo izkoristil razmere.

Jožetov let

Na startu pomagam drugim postaviti in ko Milan odleti v drugo, odpeljem dol.

Milanov drugi let

Na pristanku se naložita Milan in Jože in proti LJU.