210214 Dobrovlje-Lurd-Hom-Pongrac P2952 14:19:41

Danes spet verjamem v Dobrovlje. Zjutraj se koordiniramo in celo Erzo (po posvetu z Rakunom) zagrabi. Kljub temu najprej preventivno rešil serijo, tako da bo v izhodišču neobremenjen.

Erzov jutranji let

Jože Gracar : Dons pa ne bos rabu 2 skoka narest….🙂 [14.2.2021 08:47]

Milan je neomajen in verjame, da bo Zavrh kasneje tudi dober (kar se zvečer izkaže za absolutno resnico…) in noče z nami. Erzo prepriča še Gabora, na parking pri mojem Hoferju pa pride še Gracarjev Jože. Naložijo se k meni v LCja (ki ga vsled sprostitve prostora delno izpraznim blatno-skoraj-posušenega Rooka in tangic – kar se kasneje izkaže za napako) in do izvoza Domžale, kjer naložimo še Kešnarjevega Blaža. In pod Dobrovlje.

Ko prihajamo, ravno vozi dol Rakunov Franek, ki sporoča, da je na startu navidez OK, vendar više šumijo smreke pod naleti sunkov S. To potrjuje tudi odrezan dim šoštanjskega dimnika… Nervoza se stopnjuje in naslednji predlog je Hom-Prebold.

Zaradi opaznega konkretnega S med potjo, se po posvetu s Frenkom usmerimo proti Lurdu, kamor namerava tudi Frenk. Parkiramo spodaj pri parkingu. Fantje mi vzamejo zaresno robo (saj projektna roba počiva pri Hoferju v LJU v Jožetovem avtu…), jaz pa za njimi odštorkljam do cerkvice.

Start obrnjen na S, vetra 0, občasno hlad v vrat, občasno dahne gor. Frenk pešači iz doline gor po strmem S pobočju. Erzo takoj postavi. Meni taki projekti s težko opremo (in I.klasnim padalom) niso všeč, vendar nimam izbire. Začnem tudi sam postavljati.

Frenk pride gor, na prvi strmini pod robom razgrne in prvič neuspešno potegne. Ostali mu pomagajo še enkrat postaviti in v drugo lepo odleti.

Frenkov let

Sedaj pa vedno močneje in bolj pogosto piha V z desne, po griču gor pa nič več. Tudi Erzu ni všeč tak start s težko opremo (in bočnim vetrom) in odstopi. Jaz pa le hočem poskusiti in čakam. Na koncu mi padalo usmerijo poševno proti desni in ko je skoraj neka 0 potegnem, pa se po par korakih ustavim, padalo pa čez mene počasi sede na oreh, ki zapira desni del starta…

Ostali mi hitro snamejo padalo (ki se je na srečo le nežno obesilo na gole veje) in poskusov je konec, saj je V vedno več, s Homa pa ekipa javlja, da bo tam OK. Frenk pride še enkrat gor (in pomaga pospravljati moje padalo). Po kosih mi znosijo opremo v LCja dol na P, jaz pa se opiram na Erza za lažje štorkljanje dol.

Vijavaja naokoli in že smo na koncu ceste pod vrhom Homa. Spet mi odnesejo robo gor na start, medtem ko jaz štorkljam s palicami za njimi. Cena je pravkar startal, v odletu je tudi Červanova Tina in Rajhov Klemen. Naši tudi že postavljajo.

Prvi odleti Erzo, ostali trije pa meni na pomoč (na strmem in snežno-blatno-spolzkem pobočju). Naštelajo mi padalo, medtem ko se spravim v oklep sedeža. In se postavim v vedno močnejšem vetru (smreke naokoli šumijo in se krivijo, Erzo levo nad dolino v smeri CE stoji na mestu…). Sunki so vse močnejši, ko pride še Frenk. Malo še čakamo, če bo kaj ponehalo, pa ne, zato Frenk (kot izkušen poznavalec tega starta) predlaga, da tukaj za danes zaključimo.

In res počasi pospravimo. Spet mi pomagajo vsi naši in tudi Frenk, ki me prepričuje naj vztrajam in rešim serijo na njegovem novem majhnem startu ob vznožju (on mi bo posodil tangice za večjo okretnost).

Res nas počaka spodaj na lokaciji. Vzamem svojega starega Mentorja3, Frenk mi da tangice in pri drugem dvigu pod droti lepo hrbtno odletim

in se zapeljem v dolinico med dvema pobočjema. Kar malo moram manevrirati, da se ustavim pred gmajno.

Zoranov novnov skokec

Frenk Lokovšek : Bravo Zoran, odlicen start in pristanek……😀 [14.2.2021 15:05]Andrej Erznožnik : Pilot ki je rešil sebe [14.2.2021 16:37]

Gabor in Frenk mi pospravita Mentorja, med racanjem gor pa mi Blaž prinese še palice iz LCja, da laže odštorkljam do avta. Še Frenk poskuša, pa je že preveč S, tako da odstopi. Ko se odpeljemo, Erzo javi, da je v močnem vetru in rikvercanju pristal v blatu njive nekje med droti in hmeljem proti Vranskem.

Erzov let

Komentar leta: Pristanek rikverc, kot v Braziliji mogoče le petkrat [14.2.2021 13:58] Boštjan Zagorc : Skor si moji teti na hišo pristov.
Super!!! [14.2.2021 14:28] Klemen Rajh : Lepo te je odpihnilo, start zadn cajt! [14.2.2021 14:49] Janez Vodoncnik-Voda : Bravo Erzo sem te nekaj časa spremljal iz Prebolda. [14.2.2021 15:26] Franek Rakun : Čestitam,čeprov pretiranih orgazmov od užitka v tem žvižganju od vetra verjetno nisi doživljal danes v zraku ! [14.2.2021 15:50] Andrej Erznožnik : Teti povej naj mi prinese ščetko da se spucam blata [14.2.2021 16:34] Breščak Dušan : 🤗🤣😎🪂🪂 [14.2.2021 17:39] Nejc Deželak : Kaj se ti je pa Zavrh zameril? [14.2.2021 17:45]

Ko čez nekaj časa pridemo do lokacije njegovega pristanka, se še vedno puca in pospravlja.

Nihče nima več neke želje po nadaljnji akciji (Frenk namreč javlja, da ga Joštov Srečko prepričuje, da bo baje Hom proti večeru super…) zato se odpeljemo proti LJU…

Res hvala vsem (Frenk, Erzo, Jože, Gabor, Blaž) za pomoč in podporo hendikepiranemu starejšemu občanu Zoranu pri vseh današnjih aktivnostih 🙂