210220 Gozd P2961 16:01:41

Zjutraj Erzo pokliče, da je v planu Gozd, ker je povsod drugod (tu je mišljen sicer le J del SLO) neuporabno: megla do tal, pa veliko JZ… Ko vseeno malo pogledam, je sicer Slivnica v soncu, žal pa Z, ki res občasno kar naraste.

Potem potrdim, čeprav me ne vleče, saj sem prepričan o množicah na Gozdu. Z Vrhnike gredo baje Erzo, Sušev Primož, Gabor in še nekdo, midva z Milanom pa zaradi neodvisnosti kar vsak s svojim na pristanek.

Ko pripeljem, vse zabito z avti skoraj do Seničnega. Kmalu pride tudi Berto in čakava Milana, da prisedeva k njemu in gor, saj je drugi avto z Erzom poln in gredo direkt gor že pred nami (Primož je šel H&F na Potoško, tako da jih pelje Piršev Aleš). Milan me dostavi prav na start, kjer je vse nabito z ljudmi (padalci, družine, pohodniki, turisti, vikendaši,…).

Vsake toliko kdo poskuša startati, pa so vsi uspešni in neuspešni poskusi tako atraktivni, da marsikoga mine. Med prvimi od naših uspešno starta Pirš okoli 12.30h, Berto poskuša neuspešno in se po daljšem počitku odloči, da dokončno odneha (kot še marsikdo).

Tudi Erzo, po začetnih odločnih poskusih, raje sede v kraj in modruje z ostalimi, ki se prestavljajo sem in tja po startu. Vmes opazujemo tiste, ki so visoko na Potoški (mimo se pripelje Suša, ki odpelje kar dve etapi, eno do Krvavca in nazaj) in one, ki lebdijo pod startom in praktično mirujejo v močnem V.

Gracarjev Jože pridno fotka na startu

Kar nekaj časa še traja vse to čakanje in modrovanje, da se tudi Suša javi po uspešno zaključenem letu s pristanka v Preddvoru.

Primožev let

Iz svojih perspektiv je posnel tole

Ko se start že dodobra izprazni okoli 15h odleti tudi Erzo (spodbudi pa ga Vogrinc, ki odločno pride na start). Ko večina odide s starta (kdo tudi še odleti), se na koncu odločimo še Milan, Gabor in jaz.

Oba mi pomagata raztegniti, da ob 15.30h, ob lepem hrbtnem dvigu potonem proti dnu poseke in le nekako speljem in na levo, kjer pa samo curim in se potem borim pod kamnolomom, da le malo naberem in po 20 min neuspešne borbe pristanem.

Zoranova curaža

Skoraj pospravim, ko pride do mene Pirš, ki je toplandal za Gozdom in rešil svoj avto.

Alešev let

Komentar leta: Sem hotel mal proti Kamniku a sem raje obrnil in se komaj resil iz mišolovke. [20.2.2021 15:54] Dragan Vidic : Pogumno in dobro si se rešil! Zmagovalec Gozda. [20.2.2021 18:10]

Ko pospravim in priracam do LCja, atraktivno z vetrom pristane Erzo.

Erzov let

Komentar leta: Kaj pa naj napišem, glede na to, da prvi vržem padalo iz ruzaka ob 12h, odletim pa ob 15h? Do takrat gledamo in tud sam sem udeležen v neuspelih in res za silo uspelih štartih, da je dobro da smo danes vsi celi… Morebiti lahko napišem to, da sem hvaležen Gozdnim vilam za svoj uspešen in nestresen štart. [20.2.2021 18:59] Sergej Bukovnik : Kje je pa komentar😁 [20.2.2021 17:42]

Pa Milan.

Milanov let

In Gabor.

Gaborjev let

Zapeljem Milana po avto in domov.

Od današnjega dneva mi je bil najbolj všeč topel sonček na startu…