210319 Zavrh P2996 14:38:41

Ko se odpeljem iz doline, je Manca že nervozna, saj se oblaki že opazno gostijo.

Ko čakam pri Škorpijonu, občasno na pristanku kar pihne, baze v višavah pa se premikajo dokaj počasi (torej je predvsem termika in malo generalnega S vetra, ki je po napovedi močnejši le v višavah). Z Manco počakava še Milana in z LCjem gor na Zavrh in s težavami (obvoz zaradi parkiranega traktorja in prikolice po travniku in polju, pa še ponekod je blatno spolzko…) prav na start.

Nekaj jih je že odletelo pred nami, neznani mladič ravno postavlja. Postavimo še mi, ko pride še nekaj mladičev. Milan pa ugotovi, da nima instrumentov… Čeprav ga spodbujam, naj leti s FlyMe, se na koncu odloči, da se bo odpovedal letenju in bo odpeljal LCja v dolino.

Vetra je ravno toliko, da uspem hrbtno startati. Takoj po startu gre gor, za vogalom na Trebelniku naberem še lepo nad greben in proti Javorču z lepo višino. Tudi Manca je kmalu v luftu. Z Javorča nizko nazaj, pa pod Malim Lipovcem spet lepo naberem in do starta. Vmes nabiram in vrtim (večkrat bi se dalo pobrati v višave, sploh baza pred startom lepo dela, vendar sem se odločil, da bom le drajsal sem in tja po grebenu…).

Še enkrat do Javorča, potem pa ven nad Barje in po širokem ovinku na uradni pristanek. Manca, ki je malo prej pristala mi pomaga zložiti, potem pa je že Milan pri naju.

Ko se že peljem proti Vrhniki, se Milan spomni, da je pozabil padalo pri meni v LCju. Ko ga počakam na Šodru, pa prileti čez naju Slejkov Tom (s Smuka), ki pristane malo nazaj proti Verdu.

Tomov let

Grem po njega in ga zapeljem domov v LJU, kjer se še malo podružimo.

Ko sem pa že krepko doma, pristane na morju še Pojetov Jože po epskem letu s Smuka !!! 

Jožetov epski let s Smuka na morje