210329 Slivnica P3009 17:28:51

Popoldne pa na Slivnico. Vsi smo danes pozni in Erzu ustreza 14.30, da nas skliče na Železniški, kar omogoča tudi meni, da se priključim.

Erzo s Toplakovim Tomažem in Mojco, Sušev Primož pa gre kar sam (namen ima le testirati moj Run&Fly in se mu potem mudi), jaz prisedem k Milanu. Na Uncu pobereva še Mega, ki se prijazno javi za šoferja in v Cerknico. Med vožnjo gor poberemo še veterana Škerla in na vrh. Hkrati z nami pride še Martin s svojo življensko in zemeljsko podporo (in mi odnese padalo na start).

Prvi trije se ravno pripravljajo spodaj na platojčku pri luknji (za Z) in začnemo se še mi (jaz zgoraj na strmini). Pred nami je že startala Kurnikova Ana, ki kmalu zacuri in pristane.

Anin let

Seveda je tudi že pihnil od zadaj SZ, vendar le na kratko, potem je spet Z. Pripešači še Primož in postavi. Drug za drugim odletavajo. Primož se na startu sprehaja med padali z Run&Fly nad glavo in elegantno odleti. Najprej ga lepo dvigne, potem pa hitro potone…

Moj prvi poskus zgoraj na strmini (po pričakovanju prisotnih) ni uspešen (ker je Z, torej preveč z desne) in se ob zanosu spotaknem na skali in zvalim na spodnjo pozicijo. Tu mi SlimTom in Mega hitro spet postavita. Vendar sedaj grem naprej, saj mi je tu preveč položno. Pa pihne močneje (sedaj bi raje hrbtno…), da po dvigu kar na mestu obstojim in komaj z vso to težo na sebi stopim naprej tista dva koraka, da me vzame.

Ko odletim, pride še Štusejev Luka in še kasneje Kolarjev Robert.

Takoj začnem nabirati. Najprej mi je precej razrukano (inverzija ? – je danes zjutraj bila na 1200), više se umiri. Prvo rundo naberem do 2000 in se odpeljem do Podskrajnika, kjer pa močno zacurim, da se komaj poberem ob povratku na Slivnico. V planu sem imel bolj krožno turo, vendar ob mojem novem pobiranju Milan javi, da je scuril v Lipsenj.

Milanov let

Zato naberem kolikor gre (čez 1800) in se odpeljem do konca Loške doline in pristanem pri Kozarišču blizu gradu Snežnik.

Zoranov let

Mega se je s Primožem že odpeljal in je doma, zato Milan odteče “maraton” (brez padala) na pumpo po svoj avto.

Erzo je pristal malo naprej od Dolenje vasi pred Kočevjem.

Erzov let

In ga bo rešil SlimTom z Mojco (ki sta tudi že na tleh).

Martin je zaključil lep FAI trikotnik.

Martinov let

Tudi Luka je zaključil FAI trikotnik, pa bil zelo, zelo visok.

Lukov let

Robert se je bolj ali manj odpeljal na pristanek.

Robertov let

Milan me kmalu pobere in gasa proti LJU. Med potjo pa mi Primož še poda svoj report o padalčku…

Še vizualizacija treh naših letov: