210330 Zavrh P3011 14:12:06

Ker imam pozno popoldan kontrolo pri zdravniku na Soči, priganjam, da gremo čim prej (12.15 Škorpijon).

Ker je Berto brez avta, odvijem okoli 12h na Brezovici z AC in ga snamem doma. Pri Škorpijonu počakava še Manco in Milana in gor, kjer je že parkiran Dušanov kombi. Mimo njega in okoli ovir na start. Vetra skoraj nič (samo termika občasno pihne šibko gor po bregu, sicer pa je tudi inverzija na 800…).

Takoj začnemo postavljati (Berto, Manca meni in sebi), medtem ko Milan in Dušan odpeljeta LCja v vas. Ko sta nazaj Berto ravno odleti in po nekaj matrarije scuri, ne da bi prišel do Škorpijona.

Bertov let

Potem Milan ugotovi, da je izgubil včeraj rokavice in skoraj spet noče leteti, dokler ne zve za moje, ki so slučajno v LCju (tanke letne). Vročina je sicer taka, da jih skoraj ne rabimo, ampak Milan se boji, kaj bo na 2000 in gre po njih v LCja.

Medtem postavi Manca in neprepričljivo odleti v šibek veter. Jaz počakam Milana, da mu dam svoje zimske rokavice (da ne bo zmrznil na 2000) in vzamem svoje tanke letne, ki jih prinese iz LCja. Potem mi Milan in Dušan asistirata (in postavljata), da v drugem poskusu v tem šibkem vetru neprepričljivo odletim. Tudi Manca že pristaja.

Za Trebelnikom še nobenega pametnega dviganja, potem pa le dobim neke mehurčke in se matram in celo naberem na greben in se lahko še nekaj časa matram sem in tja.

Nekaj za mano odleti še Dušan.

Dušanov let

In čez nekaj časa kot zadnji še Milan.

Pristanem po pol ure zadnji, s tem, da me tik nad pristankom kar noče spustiti in se zapeljem daleč na naslednji travnik.

Zoranov let