210331 Ambrož zg. P3013 14:28:27

Popoldne pa na Ambroža. Okoli 11h se zbirajo na vrhniškem koncu, jaz pa kar direkt na pristanek pod Ambrotom, kjer je vse črno avtomobilov. Malo počakam, da pride ekipa v dveh avtih: Erzo, Štusejev Dušan in Dule v Erzovem (sem se priključim jaz) in Milan s Pojetom v drugem. No v bistvu je še tretji Bertov avto z Dimnikovim Alešem in Malijem. Pravzaprav pride kasneje še Manca s četrtim…

Dušan mi prinese padalo na start, na katerem nisem bil od konca 2018 !!! Sam pridem le s pohodnimi palicami brez težav. Sandi in Primož ravno odstartata dva tandema. Čisto na vrhu poseke začnem postavljati, spodaj pa Poje in Erzo, ki kmalu odletita.

Malo zatišja, potem hrbtno potegnem še jaz in speljem. Nato še ostali. Pred startom močna dviganja in kmalu naberem nad start, pa v zanosu proti Kržišču, pa spet zgubljam in nabiram v močnih termičnih stebrih. Pri hotelu na Krvavcu vrtiva nekaj časa skupaj z Dušanom. Pa spet malo zgubim in nazaj pred start.

Ker imam LCja na pristanku in zaradi svoje slabe mobilnosti želim pristati pod Ambrotom, sploh ne razmišljam, da bi se odpeljal čez Kokro in naprej, ampak imam ves čas v glavi, da bi nabral čim višje nad 2000 in se odpeljal proti Kalškemu in mogoče še naprej proti Grintavcu. Ampak kljub močnim in pogostim stebrom sploh ne znam nabrati do 2000 in se samo selim sem in tja in tavam v območju Ambrota.

Po urci že začutim bolečine v nogi in potem se zapeljem na prednji rob in še tam povrtavam v višavah pred Stiško vasjo kakšne pol ure. Ko imam zadosti, pa se zapeljem na pristanek.

Zoranovo bluzenje okoli Ambrota

Malo prej je prav pod Grajcem pristal Dule.

Duletov let

Aleš je tudi že na pristanku.

Alešev let

Malo za mano pristane še Berto.

Bertov let

Ker prijazen mladenič ponudi prevoz gor po avte, pustim kar razsuto robo na travniku, podrezam še Berta in Aleša za šoferja (Dule pa nekako ni pripravljen za hitro akcijo) in gor v reševanje naših avtov. Duleta potem res sploh nismo rabili, saj Manca ni pustila ključev pri avtu…

Ko smo spet doli, malo poklepetam še z Joštom, potem pa pristane tudi Manca. In nekaj kasneje še Dušan.

Dušanov let

Ko Manca dobi prevoz gor se odpeljem proti LJU.

Milan pristane pod Ambrotom.

Milanov let

Erzo pa v Krajnski…

Erzov let

Kje pa je Poje ???