210423 Zavrh P3037 15:20:00

Z Milanom se koordinirava in ugotavljava, da bo na tak dan (više gori je S) Gorenjska (kjer pa je sicer manj generalnega vetra) verjetno dokaj živahna in gremo raje malo kasneje na soliden Zavrh (ali Planinsko Grmado, kamor že odhaja Jean). Še Manca bi šla na Zavrh, pa Štusejev Dušan in nazadnje še Berto.

Tako ob 13.45 na Šodru naložim Berta, pri Škorpijonu pa čakamo Milana ob debati z Igorjem, Žigom in Hlišem, ki jih je ravnokar brutalno splaknilo na pristanek.

Andrejev prvi let
Žigov prvi let

Odpeljejo še enkrat gor, medtem ko mi čakamo Milana.

Zapeljem na start, kjer naši trije predhodniki ravno startujejo. Piha še lepo (močno). Ko odletijo, jih najprej pošteno potunka, zato se kar obiramo. Ko pa se Igor in Žiga za robom pojavita lepo nad grebenom, tudi mi pospešimo priprave.

Prva odleti Manca (jo potunka in zgine za robom), potem Berto (ga potunka in zgine za robom). Naslednji sem jaz, ki res lepo hrbtno dvignem in šolsko odletim (me kasneje pohvali Milan).

Takoj me potunka in (izginem) za robom, kjer poskušam najti neko dviganje. Pa razen majhnega rukerja nič, zato proti naslednjemu hrbtu, kjer pa sem že toliko nizek, da me kratek ruker le toliko dvigne, da ne scurim še pred progo. Skupaj z Manco pristaneva na uradnem (torej je le uspela nekaj pojadrati).

Zoranova curaža

Hlišev Andrej je že pospravil.

Andrejev drugi let

Tudi Berto pospravlja.

Bertov let

Čez nekaj časa priplakne na pristanek še Dušana.

Dušanov let

Potem pristaneta še Igor in Žiga, ki sta največ potegnila iz (obeh) današnjih letov prav v drugi rundi.

Žigov drugi let

Ker je po mojem startu pihalo na štartu predvsem od zadaj, so imeli kar težave odleteti. Tako se Milan pojavi v zraku precej za nami, se pa uspe obdržati v zraku cca 1/2 urce.

Milanov let

Dušan zapelje Žiga in mene gor in mi reši LCja s starta v vas, kjer ga čakam.