210425 Kovk P3041 14:20:55

Hiter posvet z Milanom pove, da on danes ne gre nikamor (in bo raje počival na lovorikah včerajšnje slave). Škobernetov Tomaž je z Gaborjem že na poti na Kovk. Mega je najprej mislil na Slivnico, pa pristane na Kovk. Tudi Dule bi šel. Tako je treba samo še Erza malo prepričevati, da se pridruži izletu in smo kompletni.

Pri BJju naložim Duleta, Erza doma in po tankovski v smer Logatec. Na Kalcah počakamo Mega in od zadaj z LCjem na Kovk na start.

Nekaj jih je že startalo, Idrci se pripravljajo, Gabor tudi, medtem ko je Tomaž tudi že nekaj časa v zraku.

Veter občasno vedno močneje prbije, zato hitro postavimo. Mega mi asistira, Erzo s klopce kibicira. Gabor odleti, pa Idrci in Cimermanov Janez in potem bolj kilavo tudi že jaz po prvem neuspelem poskusu. Potem še Mega in Dule.

V zraku precej termično in močna dviganja, tako da hitro pridobivam višino. Na Hublju naberem čez 1500 in se zapeljem direkt na Čaven. Pred Modrasovcem me že konkretno spušča, saj ga veter močno obliva, tako da gre občasno le še 10 naprej. Obrnem in hitro nazaj z lepo višino do starta. Pomaham Erzu in še enkrat nad Podrto. Potem pa me vedno bolj ustavlja in dviguje (pa noga me začne boleti), tako da se v dviganju kar zapeljem ven nad dolino proti Planini. Mega javi, da gre v dolino k Anji (Erzo sporoča, da je na startu že preveč vetra za toplandati).

Megov let

Ko me začne spuščati, se odločim, da grem po sredi doline proti Podnanosu na pristanek, kamor gre. Pa me zraven Vipave dobi še močno dviganje (za trenutek hočem zavrteti,.. pa si ne želim več v višave,..) in zapeljem v močnem dviganju skozi steber in s to višino čez Podnanos proti Lozicam.

Zoranov let

Roman Debevec : Bravo, Zoran!! “Vikend fizioterapija” popolnoma uspela…👍😃 [25.4.2021 18:26]

Malo za mano pristane ob meni Tomaž.

Tomažev let

Andrej Erznožnik : Bravo za prvo okol [25.4.2021 21:01]

Čez potok proti Lozicam pa še Gabor.

Gaborov let

Ko pospravi, pride do naju. Dule pristane v Vipavi, ko Mega že zalaufa od Anje gor na Kovk (hoče se nahoditi…).

Duletov let

Erzo pa iz svoje pisarne na klopci na startu

poskuša organizirati prevoze avtov v dolino (pride še Berto in še nekaj potencialnih letalcev, pa je vetra že preveč za štart…).

Ko pride Mega na vrh do LCja, odpelje Erza, skupaj s spodaj pobranim Duletom v Vipavo na Plac (kjer po dolgem času korona mirovanja končno lahko obratujejo in je možno naročiti pijačo in jedačo…) in ju tam odloži; potem pa pride po nas. Tomaža in Gaborja zapeljemo k Anji. Midva z Megom pa na Plac na zaključno druženje ob picah, radlerju in pivu. Erzo ugotavlja, da mu tako druženje, ko drugi letimo, on pa mora vse to samo opazovati, res ni všeč…