210426 Kižlovka P3042 09:17:55

Pred dobrim tednom sem imel rojstni dan in danes imam naslednjega: 1.svečka, odkar sem se lani 26.4.2020 raztreščil na spodnjega in zgornjega Zorana (kot mi je prijazno omenil zdravnik, ko sem se pritoževal nad počasno rehabilitacijo…).

Zato moram priznati, da sem se že zgodaj zbudil in odpravil v Kižlovko (no, nekaj seveda tudi zato, ker je bil napovedan morebitni dež že dopoldan). Ceste so še suhe, dežja ni, je pa mraz in opazno SV vetra.

In s kar malo nervoze krevsljam po pobočju gor, saj konkretno piha hladen veter po griču dol, sončka pa tudi ni, da bi ga vsaj malo zaustavil s termiko. Previdno pogrinjam padalo-coto v rosno travo (ki iz dneva v dan opazno raste), pa mi ga vseeno posvaljka od zadaj, ravno ko postavim.

Še trikrat se vpnem in izpnem, da odvijam posvaljkano coto. Vmes je samo enkrat močno butnilo gor (rotor), ko sem Rooka ravno odvijal.

Potem pa ujamem trenutek nulce in potegnem in speljem. Za prelomom me ob pobočju močno spusti, pa tik nad gnojem spet dvigne, da me potem odnese proti LCju s hrbtnim vetrom.

Zoranova “rojstnodnevna” terapija

Samo pospravim in gasa domov. “Rojstni dan” uspešno rehabilitacijsko zaključen…