210509 Kovk P3059 14:33:48

Sedaj, po terapiji, pa zaresno letenje. Z Milanom se uskladiva za Primorsko in razpošljem zborni SMS. Odgovorov nobenih, ne za ja ne za ne. Se pa telefonsko prijavi po dolgem času Uki, ki se kmalu za Milanom pojavi po 11.15 na Železniški. Erzo se oglasi zgolj, da nas pozdravi, potem pa se zbašemo v LCja in od zadaj na Kovk.

Na parkingu vse zasedeno, ampak mi trije se zapeljemo prav na start. Nekaj zmajarjev in le en padalec se pripravljajo. Ker je veter še ugoden, začnemo takoj postavljati. Uki pomaga razgrniti meni, potem pa le malo počakam na primerno šibek veter in hrbtno potegnem.

Speljem in v desno, kjer sem najprej pod grebenom, potem pa na Podrti močna dviganja bolj zunaj (na momente padalo zaplava kar po svoje). Kmalu je za mano tudi Milan, potem še Uki. Hitro sem na 1300 in počasi do Hublja, kjer še enkrat popravim do 1350. Vidim, da se eni matrajo okoli Čavna, vendar jih je kar nekaj nizko spodaj, tako da se le malo za test zapeljem direkt naprej, potem pa nazaj proti grebenu in samo do Predmeje.

Nazaj pa gre res počasi (kaže mi J, ki vleče direkt v luknjo, enkrat vidim tudi -4). Potem se hitrost počasi le poveča in v ozkih in dinamičnih dviganjih in spuščanjih (beri: guncanje) pridem spet na Podrto. Sem pod robom in se zapeljem ven proti pristanku, saj me počasi mineva. Pa pred Podrto nabašem najprej na prvo dviganje, da sem spet nad grebenom in ko grem spet ven, nabašem še na steber dneva, ki me odpelje na 1400. Potem pa se zapeljem kar ven nad dolino in v smeri Podnanosa, najprej z mislijo, dokler bo šlo.

Pa kar držim višino, tako da se nekje pred Ložami odločim in odpeljem nazaj na pristanek k Anji.

Zoranov let

Med pospravljanjem Milan javi, da je imel tudi dovolj in je pristal med Zemonom in Anjo.

Milanov let

Pa se javi še Uki, da je najprej poskušal toplandati, pa je bilo preveč neugodno, potem pa je v naslednji rundi proti Predmeji scuril v Lokavec.

Ukijev let

Pri Anji se prisotni spravimo na pijačo, Milana pa Jernejčičev Urban zapelje gor, da reši LCja (pa še Berta in Škoberneta po njune avte). Na poti dol Milan pobere Ukija, potem pa se še malo krepčamo pri Anji, kjer Milan dokončno ugotovi, da nima ključev. Najprej jih iščemo v travi na njegovem pristanku, potem gremo proti domu in na Milanov ranč po rezervne ključe, da na koncu Urban sporoči, da je ključe našel v svojem avtu in jih dostavi Milanu na Vrhniko…