210528 Kižlovka P3079 10:11:34 in Slivnica

Danes se zopet obeta lep dan (se pravi brez dežja ali ploh ali neviht) in sam si obetam tudi neko zaresno letenje po dolgem času (dopoldanski V, SV naj bi popoldne obrnil na Z – zato Zavrh ali Slivnica, več mi popoldanske zemeljske obveznosti ne dovoljujejo).

Zato čimprej v Kižlovko, kjer je toplo sonce že raztopilo jutranji pokrov. Tako v sončku na start, kjer lepo piha na obroke po griču gor. Postavim Rooka2, malce počakam, potegnem, lepo speljem in se zapeljem v dolinico.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML)

Sedaj pa dogovor za naprej. Najprej si z Manco potrdiva jutranji dogovor za Slivnico. Ona gre naprej pešačiti na hrib, jaz pridem kasneje z drugimi na vrh, kamor ji pripeljemo padalo. Mega je za Slivnico in bo čakal, da pridem(o). Erzo bi malo kasneje in naheca še Jurija Vidica, ki bi tudi malo kasneje…

Tako poberem ob 11.15 Jurija doma in ob 11.30 Erza na Vrhniki in na Pumpo v Cerknico, kjer že čaka Andrej Primc. Vsi se zbašemo k Megu takoj, ko pride. Še Mančin rukzak stlačimo v avto in gor.

Na vrhu pa piha SV, včasih bolj, včasih manj, poroča Manca, ki že nekaj časa dežura na startu. Posedemo in malo modrujemo in se zbadamo, a veter vztraja v svoji napačni smeri. Mega se vseeno delno razpakira. Pride še Jean. Manca se odloči, da ne bo letela in samo še kombinira, kako dol, pa kaj s padalom. Tudi meni je vse bolj jasno, da v takem vetru ne bom odletel. Potem ima Manca počasi dovolj čakanja in se odpravi peš v dolino.

Milan se javi s Kovka, da sta z Bertom po dolgem čakanju na pravi veter nenadoma pričakala dust devil, ki je njegov novi Riot zasvedral 60m v zrak in ga odložil na borov gozd za startom !! Zdaj pa da čakata na GRS, da mu pridejo reševati padalo…

Mega v trenutku umirjenosti potegne in skoraj spelje, pa mu levo stransko zapiranje tretjine padala prepreči vzlet. Potem se prestavi na V rob, kjer je po novem el.pastir. Ostali se počasi prestavijo za njim.

Ko enkrat pihne malo od JV, potegne in atraktivno skozi grm spelje in začne zunaj nabirati. Kar nekaj za njim uspe v primerni vetrovni luknji še Jurij. Tudi on pobere zunaj nad dolino. Naslednji uspe odleteti Jean, ki pa kar zgine desno za robom…

Končno čez nekaj časa pihne malo od JV, tako da dvigne še Erzo, ki se najprej bori pod štartom bolj zunaj, potem pa mu le uspe počasi pobrati in se odpelje proti Uncu in naprej.

Erzov let

Kot zadnji mora počakati na vsaj malo JV še Andrej Primc. Ko dočaka, spelje in ga lepo dvigne in se zapelje ven nad dolino in dokler gre… do jezera. Med potjo pa zabeleži še tole s svojo kamero

Andrejev let

Andrej Primc : sanjsko [28.5.2021 14:49]

Jaz pa se zložim z robo v Megov avto in ga spravim v dolino. Na Pumpi se ravno dobivata Emil in Martin, ki se po kratki debati odločita za Čela goro, sam pa se odpeljem proti Vrhniki z Mančinim padalom… medtem ko Mega še vedno kruza nad mano.

Megov let

Jurij se je seveda kar s padalom odpeljal domov v LJU…

Jean pa skoraj v Idrijo

Jeanov let

Zvečer mi Erzo pove, da je bila avanturo tudi na Čeli: Emil je sedel v šavje pod start in moral potem z žagico reševati padalo.

Martin pa je svoj let zaključil s plavanjem v Cerkniškem jezeru.

Martinov let z osvežitvijo

Andrej Erznožnik : Uf, se je dalo plavat? [28.5.2021 17:54] Martin Kocevar : Voda prijetnih 20 stopinj 😉 [28.5.2021 18:00]