210530 Zavrh P3082 15:17:09

No, sedaj se pa res začnemo usklajevati, če bi danes bil Zavrh ali ne (na Primorskem je itak preveč burje), saj postaja trenutno ne dela in brez nje smo pa že vsi bosi… Nobenega prav ne vleče (popoldne so napovedane marsikje lokalne plohe), vendar Erzo na koncu preseka in pošlje zborni SMS 12.30 Šodr.

In me ob prihodu že čakata Rojčeva Urša (šofer) in Slejkov Tom, potem pride še Gabor, pa Erzo in Mega. Zbašemo se v dva avta in do Škorpijona, kjer pa čakajo še Vidičev Jurij, Milan in Štusejev Dušan. Večina se zbašemo k Dušanu, Urša pa zapelje še do Ukija, da ga naložijo.

Parkiramo v vasi in najprej pogumno zakoračim z vso robo sam ob podpori pohodnih palic (saj sem pa ja že pri moči…), pa sem že kmalu prav vesel, ko Tom prevzame moj rukzak (vidi, da očitno še ne bom zmogel…). Brez rukzaka, s palicami dosti laže pridem na start, kjer je kar precej vetra z močnimi sunki. Nekaj temačnih baz naokoli .

Erzo takoj postavi in odleti, za njim pa še Jurij in kmalu še Tom. Potem pa še Uki. Zunaj nad dolino lepo dviguje in kmalu so visoko nad nami. Mi pa še kar čakamo in modrujemo, dokler se grozeče baze delno ne umirijo in počasi tudi najmočnejši sunki vetra malo ponehajo.

Erzo medtem odleti proti Vrhniki in pristane na Verdu.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Lepa serija sedmih štartov – štirih različnih, z začetnico na S, zdaj moram samo še upravnika olc prepričat, da v ta namen Zavrh preimenujemo v Savrh pa imam še osmega… (na štartu zgolj in samo 10x KLV) [30.5.2021 18:13]

Sedaj pa gre v luft Mega, ki odleti tako atraktivno, da mu pade telefon nazaj na start (v oskrbo ga prevzame Gabor)… Na levo se potem pobira in tudi premika v smeri Vrhnike. Še malo čakamo in počasi postavimo (Dušan in Milan mi prijazno razgrneta Mentorja). In v luft: Zoran, Gabor, Dušan in Milan.

Pred štartom lepo drži in dviguje. Vidim, da pristajata Tom in Uki na uradnem.

Tomov let
Ukijev let

Mega pa takrat enkrat tudi že pristane na Verdu.

Megov let

Peljem daleč ven in zunaj v levo v rahlem spuščanju do pred Javorč. Potem se naslonim nazaj na hrib in nazaj proti startu. Ves čas vedno bolj dviguje, zato pred Škorpijonom spet obrnem ven in v velikem loku spet do Javorča, kjer sem že spet le malo pod hribom. Sedaj pa zunaj nazaj, malo v dviganju. Še en podoben manjši krog in potem proti Škorpijonu, proti pristanku (počasi imam dovolj), kjer ravno pristaja Jurij.

Jurijev let

Jurij Vidic : Dober trening [30.5.2021 16:04]

Malo za njim sem na tleh tudi sam.

Zoranov let

Jurij mi zloži padalo, tako, da potem samo še zbašem robo v rukzak. Čez nekaj časa pristane Gabor.

Gaborjev let

Stane Bajt : Hvala za telefon. [30.5.2021 17:56] Vanger Gábor : Malenkost. [30.5.2021 18:14]

Nekaj za njim pa še Dušan.

Dušanov let

Milan je na tleh blizu Bistre.

Milanov let

Milan Velkavrh : Na koncu pa pristajanje z ful gasom in najvecjimi ušesi, ker je zaradi okoliških blizajocih neviht vse gor letel. Me je komaj spustil dol😳 [30.5.2021 16:15]

Mega se pripelje do Škorpijona in od Gaborja prevzame svoj izgubljeni telefon. Nepričakovano pristane še Sušev Primož, ki je neodvisno od nas naredil H&F. Mega bo zaključil logistiko okoli Zavrha, jaz pa dostavim Milanu njegov avto in z Gaborjem naprej na Šodr in domov.