210531 Zavrh P3084 16:07:14

Že na poti na primarno terapijo se dogovarjamo za popoldansko akcijo, vendar se Manca, Milan in Berto dogovorijo za Zavrh ob 12.30, kar mi je prehitro. Erzo se z Megom dogovori za popoldansko Slivnico (kjer je ves dan že V, JV in glede na izkušnje vseh zadnjih obiskov, sam vanjo danes ne verjamem).

Ko zaključim s terapijo (14.30), pa zvem da me Erzo čaka v službi na Vrhniki. Med mojo potjo se uskladiva, da Slivnica ni smiselna, saj se Milan javlja z višine 1800 nad Zavrhom. In tudi Manca, ko pristane, ne more prehvaliti razmer. Mega odpove udeležbo na Zavrhu, Dušan pa neodvisno ravno prihaja gor na start.

Z Erzom s Šodra, kjer se dobiva, do Škorpijona. Med potjo pobereva Milana.

Milanov 1.let

In še Berta, ki je tudi že pristal.

Bertov let

In kar nadaljujemo gor v vas, saj bo Milan šel še enkrat leteti (in meni sekundirati), Berto pa bo šofer in odpeljal Erzov avto dol. Pa se Berto pokaže še večjega viteza, saj mi odnese padalo na start, ko jaz štorkljam s palicami za njim. Na štartu že zelo malo vetra (glede na prejšnja poročila akterjev, saj postaja itak še ne dela…).

Takoj postavimo (Milan mi razgrne Rooka). Erzo takoj v luft in izgine (kasneje zvem po postaji, da je šel takoj čez dolino na nasproti lepo osončeno Planino), sam pa čakam na vsaj malo vetra, da pihne gor in mi pomaga hrbtno dvigniti padalo.

Speljem in kar drži do Trebelnika, vendar brez kakšnega dviganja. Rinem naprej, pa vedno bolj curim. Med progo in Škorpijonom poskušam izrabiti neuspešno še nekaj ozkih mehurčkov… in dokončno scurim v metersko travo uradnega pristanka.

Zoranov let

Dušan ravno pospravlja.

Dušanov let

Res počasi in naporno pospravljam v tej visoki travi in vročini, ko pristane tudi Milan.

Milanov 2.let

Ko smo vsi pri Erzovem avtu (ki ga je z vrha pripeljall Berto), dostavimo najprej Milana do Mance (kjer se Milan poslovi in prestopi v svoj avto), Manca pa se pridruži in z nama gor, da rešita z Dušanom še svoja avtomobila. Vmes se javi Erzo iz Laz, kjer je pristal.

Erzov let

Seveda ga naj grem iskati z njegovim avtom, tako da se odpeljem kar z vrha skozi gozdni labirint (ob vodstvu Googla) proti Lazam.

Potem pa še na zaključni prigrizek v Logatec.