210601 Zavrh P3086 14:53:16

Z Manco se uskladiva za Zavrh, za katerega se odloči tudi Mega. Milan zaradi zemeljskih ovir bo prišel z Bertom kasneje. Erzo verjame v Slivnico, vendar se vseeno dokaj hitro pusti spreobrniti.

Na Šodru se ob 11.30 dobiva z Megom in 10min kasneje naloživa k Erzu (zopet on vozi) do Škorpijona. Tu že nekaj časa praktično nobenega vetra, kar priznata čakajoči Dušan in Manca. Manca je odločena za Zavrh, Erzo in Dušan glasujeta za Slivnico, jaz se demokratično vzdržim. Ko se mora izjasniti še Mega, pa Manca opazi padalca, ki lepo jadra nad grebenom. Takoj se zbašemo k Dušanu in gor.

Danes mi Mega nosi padalo (in seveda še svoje), da imam res slabo vest… Na štartu občasno termika pihne močneje, naokoli lepe bazice (nič grozečega). Takoj postavimo in v luft: Erzo in z Megovim sekundiranjem še jaz.

Erzo bolj ven in se sicer že pobira za Trebelnikom, vendar jaz dobim neko dviganje že pred robom in navrtim čez greben (1100). Štartata še Manca in Dušan, Mega pa se še kar pripravlja (po mojem si mora pošteno odpočiti, če je nosil oba rukzaka, pa še asistiral…) in končno tudi on odleti.

Erzo je na naslednjem rebru in lepo nabira in se mu počasi pridružim. Še malo naprej proti Javorču skupaj še z Manco in nazaj v smeri štarta. Z Erzom nabirava in naju zanaša nazaj nad štart (kjer se pripravljata Milan in Berto) do mojih 1300, malo zacurim, pa še enkrat čez 1400.

Več mi ne gre, zato pustim Erza in do Javorča. Tu sem na 700, vendar dobim lepo dviganje, s katerim popravim za nazaj proti startu, pa se mi pred Škorpijonom vdre in že hočem proti pristanku. Vidim Dušana, kako vrtita tik nad hišami skupaj z Milanom. Zapeljem proti njima, pa dokončno zacurita in pristaneta.

Milanov let
Dušanov let

Berto je tudi že na tleh.

Bertov let

Jaz pa le dobim neke mehurčke, ki me počasi spravljajo vedno višje in na koncu sem na Trebelniku, kjer se pridružim Megu, da nabereva skupaj še na 1100. Vidim Erza pred Zabočevim. Obrnem in nazaj čez Trebelnik v curjenju do Javorča, kjer pa spet popravim in se odpeljem čez AC na pokošen travnik med Verdom in Šodrom.

Zoranov let

Erzo pristane na uradnem pri svojem avtu.

Erzov let

Berto, Milan in Dušan rešijo logistiko, jaz pa počasi pospravim in odštorkljam s palicami proti Šodru. Vmes me pobere Erzo, ki je ugotovil, da je treba iti še na Slivnico, saj tam noro letijo. Skipa me na Šodru, organizira nadaljnjo akcijo (Duleta in Mojco), jaz pa počakam, da pristane Mega na travniku, kjer sem tudi jaz.

Megov let

Grem ga pobrati, da si potem še malo potešiva žejo v gostilni na Verdu.

Še vizualizacija nekaterih naših letov:

Erzova ekipa je prišla na Slivnico očitno prepozno…

Erzova Slivnica

Andrej Erznožnik : Če žival nima dosti… [1.6.2021 17:14] Boštjan Zagorc : Se bi mogla pa skor videt [1.6.2021 18:05] Zoran Gaborovič : ??? Prepozen, kot jaz včeraj … [1.6.2021 18:25] Uroš Novak : Ni bil prepozen, predolgo je bil na Zavrhu. [1.6.2021 19:29]

Mojčin let