210603 Slivnica P3089 14:20:17

Sedaj pa zares. Z Manco sva si enotna za Slivnico, Milan pa bo šel raje delati km na Kovk.

Erzo skliče ob 11.15 zbor na Šodru (Milanova 1.ekipa odide ob 11h). Manca tudi prihaja iz LJU, tako da oba padeva v zastoj proti Vrhniki. Oba mu tudi sorazmerno uspešno uideva po stranskih cestah in pririneva s polurno zamudo na Vrhniko, kjer dogovorjeno čakata Erzo in Andrej Potrebuješ. Slednji nas naloži v svoj enoprostorc in v Cerknico na Pumpo. Tu naložimo še Mega in gor.

Na startu smo še sami in piha v ciklih ustrezen Z, zato gremo dol na platojček pri luknji. Takoj postavimo (seveda mi spet pomaga Mega) in v razmikih v luft: Erzo, Andrej, Manca in Mega).

Erzo takoj lepo pobere na 2100 in javi, da gre…

Sam pa se matram levo pod kočo (res je tam okoli trenutno precej v senci), pa na pobočju proti Cerknici in že jokam, da bom scuril, ko le pri stajah dobim razmetan in ozek steber, ki pa je z višino vedno močnejši in lepši. Okoli starta vidim Manco in Andreja, ki se zapelje na stran Grahovega (zavetrno), od koder ga kmalu splakne na tla.

Andrejev let

Mega je še na startu, ko jaz pri 2200, že v rahlih meglicah baze, zapustim dviganje in se zapeljem proti Blokam. Erzo pravi po postaji, da je na koncu Blok. Rahlo zgubljam in dvigujem med bazicami, potem nad Bločicami spet vrtim neko 0 in v curaži do Nove vasi, kjer že iščem pokošen travnik za pristati. Pa vztrajam 100m nad tlemi in po 15min borbe le dobim neke mehurčke, ki se razvijejo v steber do 1500 (Erzo javlja, da je proti Kureščku).

Proti S mi je vse temno in grdo, zato rinem naprej proti V, pa me samo splakne v dolino Sodražice, kjer scurim v Žimaricah.

Zoranov let

Ravno uspem pospraviti, ko začne deževati. Kar nekaj časa se pod kapljicami matram, da dobim štop do Nove vasi, tu pa še naprej čakam v drugem dežju, da se me le usmilijo do Bloške Police, kamor me pride iskati Manca z Megovim avtom.

Erzo je v polkrogu pripeljal skoraj do Vrhnike.

Erzov let

Boštjan Zagorc : Bravoo. Dons pa domu. Saj nimaš problemu z logistiko [3.6.2021 17:13]

Mega pa do Grosuplja.

Megov let

Boštjan Zagorc : Bravo. vrhunsko. [3.6.2021 17:12]Stane Bajt : Šel dol, ker je tja proti Igu in Krimu izgledalo opasno. [3.6.2021 18:36]

Ker je Andrej po pristanku odpešačil gor po svoj avto in vmes kar lutal in se iskal…, z Manco lahko Megu dostaviva njegov avto na Unc, kjer naju Andrej končno pobere in zapelje na Vrhniko.

Še vizualizacija nekaterih letov: