210605 Brestovica P3092 15:46:01

Sedaj pa dogovori za naprej. Erzo predlaga Lijak, ker bo Kovk verjetno (pre)močan in meni se zdi OK. Ura kasnejša.

Erzo skliče zbor za 13h na Šodru. Pričakam Berta in Gaborja. Dule in Mojca se z malim avtom samo pofočkata in odpeljeta. Midva z Gaborjem se naložimo k Bertu in na Unc, kjer presedemo k Megu. Erzo bo počakal Bizjakovo Tino, ki malo zamuja in še Suševega Primoža in krenejo kot ekipa2 za nami.

Ko že po stari cesti (AC od Sela naprej popravljajo) peljemo pod Lijak in je že vse organizirano za prevoz gor, Erzo po telefonu predlaga Brestovico (kjer so že Kraševci), saj je na Lijaku že veliko vetra (Z 5/8,6). Dule in Mojca vztrajata za Lijak (bosta pač čakala…), Mega našo ekipo1 zapelje naprej proti Brestovici.

Ko pripeljemo za vodohram, je ekipa2 že na parkingu, Mega pa zapelje kar dol na start. V zraku nikogar in po telefonu zvem, da sta Bojan in Gorazd že prizemljena.

Bojanov 1.let
Gorazdov 1.let

Takoj se začnemo pripravljati. Erzo reši Gorazda, potem pa Mega zapelje avto dol in pri pumpi počaka, da Gorazd reši še Bojana “iz Italije”.

Ker je malo šibko, mi gori na startu bolj počasi postavljamo, Primož pa kar groundhandla po startu. Pa le spet malo pojača in v luft Primož, nekaj za njim še Berto, potem pa že jaz.

Naslednji je Gabor, ki se kar kmalu zapelje na pristanek.

Gaborjev 1.let

In Erzo, ki sicer naredi nekaj več zavojev, preden scuri.

Erzov 1.let

Zadnja odleti Tina, ki je tudi kmalu na tleh.

Berto pa kar drajsa na kratko okoli starta (in sploh noče scuriti, čeprav je prvič tukaj…), jaz pa se mu tudi uspešno izogibam nekaj časa, dokler ne naredim napeke in tudi sam zacurim.

Zoranov let

Zdaj pa so na startu in v luftu že Mega (ki je pripešačil gor in očitno ni čakal !?), Primož, ki je itak hotel iti gor peš in v drugo Gorazd in Bojan in Erzo in Tina.

Sam najprej hočem odnesti nabrano padalo do pumpe, pa po nekaj racajočih korakih skozi visoko travo skoraj umrem na vročini in vržem vse s sebe in na tla in začnem v tej džungli pospravljati.

Ko pridem na pumpo tam sedi osamljeni Gabor, za katerega ni bilo prostora za gor. Grem na pumpo po radler in ga zapeljem na start, kjer mu uspem celo malo pomagati postaviti padalo, da tudi on odleti še drugič.

Medtem je Mega po nekaj časa (zaradi tehničnih težav – zataknjena komanda) toplandal

Megov 1.let s toplandanjem

in se potem po ponovnem startu odpeljal v dolino.

Megov 2.let

Tudi Berto končno pristane.

Bertov let

Ko pripeljem Megov avto dol, je pri pumpi v pospravljanju tudi Bojan.

Bojanov 2.let

In minuto kasneje pride še Gorazd.

Gorazdov 2.let

Čez goščavo travnika pridejo z uradnega pristanka še Tina, Suša, Mega in Berto. Erzo pa pristane na drugem koncu vasi.

Erzov 2.let

Tam zaključi svoj drugi let tudi Gabor.

Gaborjev 2.let

Malo se krepčamo z artikli iz pumpe (predvsem sladoledi…) preden Mega odpelje ekipo 2 gor po avto, saj se njim mudi še na Lijak. Potem se vrne po nas in čez Branik proti Ajdovšini in domov.

Na Lijaku pa je bilo že malo pozno za presežke…

Erzov 3..let