210614 Zavrh P3106 18:57:36

Z Milanom se dogovoriva, da se skoordiniramo okoli 12h. Da je Zavrh, je jasno (napoved pravi tako, čeprav pa postaja kaže skoraj nič vetra), vendar Milan ugotavlja, da je na Barju in Vrhniki kar nekaj vetra. Tako skličem zbor ob 14h pri Škorpijonu.

Ko se že peljem proti Vrhniki, Milan pove, da je veter vedno močnejši (po tleh, postaja še vedno kaže 2/4) in to potrdi tudi Manca. In prestavimo zbor na 15h, ko bo lahko prišel še edini kandidat – Dušan. Sam od 13.45 do 15h bluzim na pristanku in ves čas je (nova) klobasa popolnoma napihnjena in stoji vodoravno, trakci opletajo kot nori, trava valovi, drevje in grmovje naokoli šumi…

Ko se ob 15h zberemo, v takem nikogar ne mika gor. Koordiniramo se še z Manico, ki bi tudi šla še kasneje (ko bo še manj vetra), opazujemo dogajanje v okolici in v zraku in dobimo informacije, da na startu pa res ni skoraj nobenega vetra (kot kaže postaja).

Nekaj pred 17h se spodaj malo umiri, postaja pa pokaže več – 2,5/4 in odločimo se za gor. Dušan požene svoj avtodom, ovinek zaradi prometne nesreče na Y, poberemo še Manco in gor.

Danes mi padalo na start odnese nepričakovani dobrotnik, ki mi tudi pomaga pri postavljanju in mimogrede najde še poškodovan plašč komandnih vrvic… Na startu z mojim merilcem preverimo, da postaja res kaže približno tako, kot kaže moj merilec vetra (in tako ostaja misterij, kako je možno, da je bil včeraj in še sploh danes, na tleh orkanski veter, na startu pa komaj dovolj za odleteti).

Manca odleti prva, potem jaz, Dušan in na koncu še Milan. Najprej malo napet tipam veter, pa Trebelnik preletim nad grebenom in le malo popravljanja za naprej do Javorča, kjer že obrača Manca. Nazaj bolj v pobočju in gre kar lepo počasi gor, še nekaj popravkov do Trebelnika (Dušan me v kontra preleti visoko, Milan bolj zunaj nekje na moji višini). Na Trebelniku se na V robu spajsam na greben in ob startu naprej do Antene tik pod robom. Spet mimo starta in čez Trebelnik proti Javorču (na sredi vrtim skupaj z visokima Milanom in Dušanom), medtem ko se Manca že pelje nazaj in jo zgubim.

Na Javorču še malo naberem in nazaj. Sedaj pridem pod Trebelnik nižji (zdi se mi, da je Milan že v pristajalni fazi proti Škorpijonu…), malo popravim, pod grebenom naprej do Antene in gledam pokošene travnike proti Zabočevu (ki bi lepo zaključili 4.stranico…). Porinem naprej, pa postaja letenje z nižanjem vedno bolj zgodnjeno, pa tudi ustavlja me kontra veter vedno bolj. Piha namreč močno ven iz doline (dol od Rakitne), tako da se po obratu nazaj proti Borovnici ekspresno zapeljem čez travnike in potem v veter po liftu dol blizu (standarno) nedokončanih hiš.

Zoranov let

Milan pristane na Verdu (se je prej pobral, ne pa pristajal…).

Milanov let

Dušen pa še vedno v zraku.

Ko pospravim, me Uki pride potegniti do Škorpijona, jaz naprej po Milana, ki je pripešačil od Verda daleč proti Bistri. Ko prideva nazaj do Škorpijona, pa je tudi Dušan že pospravil.

Dušanov let

Dušan Štusej : Po dolgem čakanju zaradi premočnega vetra super letenje. [14.6.2021 19:38]

In ga Milan potem odpelje gor po avto, jaz pa proti LJU.