210620 Slivnica P3116 13:25:31

Že zjutraj sem Erzu potrdil soudeležbo za Slivnico. Ob 10.30 na šodr placu za levo pumpo. Najprej sicer zavijem standardno proti Železniški, kjer pa je cesta zaprta in ob izogibanju leseni zapori odbijem spregledani drog z znakom za prepoved. Na LCju le manjša poškodba, drog z znakom pa je odneslo 100m naprej po cesti…

Gabor z ženo naloži Erza in Suša, mene vzameta Jasna in Klemen, v svoj avto se naložijo še Turčin, Blatnik in Bolha. Mi na Pumpi poberemo še Mega in Emila, ostali direkt gor od zadaj. Na startu malo vetra (z glavno tendenco Z), čeprav ga je bilo zjutraj že tudi čez 7m.

Občasno pa tudi pihne po bregu gor, zato počasi postavim na pobočju standardno. Primož je že vpet v svojega lighta in handla spodaj na platojčku. Modrujemo in čakamo na več vetra; počasi se začnejo pripravljati tudi ostali. Je precej mrčasto in megličasto (jutranja sonda slaba), napoved jačanja Z. Zato Emil ugotovi, da bolje ne bo.

Prvi odleti Primož, ki zelo potone, poskuša bolj zunaj popraviti vtis (višino) in nam potem izgine desno pod robom. Potegne Emil in mu Z na robu podre padalo, da naslednji trenutek zares odleti. Sam sem tudi v zaključni pripravi, potegnem hrbtno, ko mi Erzo zavpije, da piha bolj gor, se lepo obrnem in speljem, pa me Z na robu odnese v levo čez Čarovniško luknjo (še dobro, da so bili šavje in dreveščki v fazi urejanja starta lani odstranjeni…).

Desno pod kočo, kjer kar nekaj časa iščem dviganje. Vse je bolj mehurčkasto in raztrgano. Emil se še malo bori okoli starta in potem zapelje do Pumpe.

Emilov let

Primož vrti na Z rebri nad Cerknico. Končno dobim razbito dviganje, ki pa z višino postaja vedno boljše. Erzo se tudi nizek matra okoli starta in potem poskuša bolj ven nad ravnico. Mega pa tudi najde dviganje in potem kar nekaj časa vrtiva skupaj in to v vsaj 3 stebrih.

Postopoma startajo tudi vsi ostali (nekaterih padalo je kar dolgo razgrnjeno po startu). Pri enem vrtenju Mega počasi nabira višje, medtem ko meni zmanjka dviganja. Poskušam proti Cerknici, pa me Z ustavlja, se vračam nazaj, malo naberem, generalno pa počasi tonem in se na koncu po slabi uri zapeljem na travnik za Pumpo, kjer jih večina že pospravlja.

Zoranov let
Gaborjev let
Andrejev let
Robertov let
Klemnov let

Erzo pristane pri Novi vasi.

Erzov let

Nekaj za njim pa tam blizu tudi Mega.

Megov let

Jasna se javi iz vasi Lipsenj, naprej od Žerovnice.

S Primožem se priključiva Gaborjevima za na Vrhniko, ostali pa v reševanje avtov in druge popoldanske aktivnosti…

Še vizualizacija nekaterih naših letov