210625 Slivnica P3123 13:23:58

Potem pa počasi čez Barje proti Podpeči, kjer me čaka Milan z mojim porihtanim Mentorjem5 (njegovemu sosedu Draganu Popovu sva predala moje padalo včeraj zvečer in je v 2h zamenjal dve podrajsani vrvici – potrgani plaščki in padalo je spet pripravljeno za akcijo).

Danes jaz navijam za Slivnico, čeprav se je bati kasneje močnejšega JZ. Ker ima Milan te dni službene obveznosti s fizično prisotnostjo na delovnem mestu (morebiti bi razmislil in bolj razdelal idejo o poslovanju na daljavo, ki jo je testno preizkusil zadnjič na Lijaku), le malo pomodrujeva na kavi v Podpeči, medtem ko se dokončno skoordiniram z ostalimi, ki so zainteresirani.

Domen (super po dolgem času !!) pobere Gaborja na Vrhniki in v Cerknico, sam bom šel na Pumpo kar čez Rakitno, Jean in Emil pa bosta tudi ob 11.30 tam.

Ko se dobimo, se nekako vsi stlačimo k Emilu in gor. Na startu že lepo piha gor, tudi JZ, čeprav občasno tudi Z z desne. Sam postavim na vrh standardne strmine, drugi niže. Prvi v luft Jean, pa Emil, potem še Gabor, medtem ko je Domen v pripravljenosti meni za asistenco. Čeprav padalo lepo sam namestim in se pripravim, mi ga, pri prvem hrbtnem postavljanju v zidek, že malo odnese v desno in Domen ga hitro spet pripravi. Še enkrat poskusim, preden le lepo dvignem padalo in speljem.

Na desni sicer dobim dviganje, pa le malo nad vrh, medtem, ko vidim Jeana in Emila že visoko. Gabor jadra nižje okoli starta, Domen bo počakal na malo manj vetra. Grem bolj naprej po grebenu in končno dobim lepo dviganje. Spet od nekod pripikira jastreb/orel/kanja, ki pa ga “izkušeno” preženem z nekaj potegi komande in plahutanjem padala.

Naberem nekaj pod 1700 in naprej nad Cerknico kjer vidim Jeana in Emila visoko gor pod eno od baz. Tu je naslednje pobiranje do 1500, saj me dviguje proti temni bazi in ker ne vidim več ne Jeana, ne Emila in začenja malo razmetavati, se raje umaknem še bolj proti Podskrajniku. Še eno močno pobiranje proti temni (?) bazi zadaj iz katerega potem s 1700 v dviganju pobegnem proti Jezeru. Še malo motovilim naokoli v vedno močnejšem vetru z nižanjem višine. Še tik nad tlemi pristajam v močnem Z na standardnem travniku V od Pumpe.

Zoranov let

Gabor grounhandla za gričkom in kasneje pove, da sta ga dva orla/jastreba/kanji pregnali stran od griča in je potem scuril (in je v resnici preverjal padalo).

Gaborjev let

Ko pospravljam, pristane še Domen.

Domnov let

K zgubljena kura k se na novo uči letet 😕

In zraven mene še Emil.

Emilov let

Jean pristane na drugi strani Cerknice pri Dolenji vasi.

Jeanov let

Domen zapelje Emila po avto, jaz pa Gaborja na Vrhniko.