210626 Kižlovka P3126 08:32:02 in Slivnica in Slevica

Danes pa so veliki letalni plani, zato čimprej v Kižlovko. Sonček, vročina (jutranja rosa).

Na startu občasno dahne rahlo gor (po občutku, saj nimam več nobenega merilca). Razgrnem coto, počakam, kaj pravi občutek, potegnem naprej in po nekaj korakih le gre cota gor, da se po putru odpeljem do LCja (kolikor pač gre).

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook L)

Sedaj pa dogovori za naprej. Danes me vleče na Smuk, vendar ne uspemo najti nobenega kandidata za šoferja, tako, da to odpade, s čimer se strinjata tudi kandidata Gabor in Jože. Ker lahko Jože šele ob 11h in Štusovega Dušana mika nekam blizu, skličem zbor ob 11h na Železniški za Slivnico (garantirani Zavrh nas ne zanima, saj bo na Slivnici termika ohoho in JV obrne sredi dneva v JZ…).

Z rahlo zamudo se zberemo na Železniški, s tem, da se po dolgem času pridruži še Uki. H Gaborju in na Slivnico, saj drugi del ekipe (Emil, Jean, Dušan) s Pumpe pobirajo še Škerlovega Francija. Med vožnjo ugotavljamo, kako baze rastejo v višino in širino in kdaj se komu zdi, da je stvar čez mejo…

Na vrhu piha občasno še gor, potem pa se obrne večinoma na dol. Vedno bolj se pokriva. Potem, ko butne močan veter gor (bolj piš) in poneha, se začnemo pripravljati, saj si obetamo, da bo… Pa ni in ni in vedno bolj piha od zadaj. In tudi nebo se vedno bolj pokriva s temino. In tudi dolina je vedno bolj v senci.

Modrujemo in ubijamo čas, nekateri dremajo,… Jože gre pogledati/poskusiti na V rob, kjer tudi piha dol. Potem začnemo počasi pospravljati po 3+ urah parawaitinga. Ko se odpeljemo z avti dol, pa Jean poskusi na V robu in spelje. Ob prihodu v dolino ga vidimo že nizko nad pumpo.

Ukija odložimo na Vrhniki, Jože pa navija za Slevico in Gabor je tudi za. Prijavim se za šoferja, saj tudi meni ustreza obisk Slevice za ogled lokacije potencialne nove klubske vremenske postaje. Parkiramo na vrhu in gor na Slevico – vrh. Veter je šibek, občasno SV, V (pa tudi Z). Ogledamo si vodohram in Jože takoj v živo izdela plan postavitve droga…

Potem nekaj m dol, kjer razgrneta padali. Najprej odleti Jože in takoj pojadra levo pred Grebenom. Potem pa še Gabor, ki mora kar laufati, preden ga vzame.

Ko pripeljem Gaborjev avto k Športni, že pospravlja.

Gaborjev let

Nekaj za njim pristane še Jože.

Jožetov let

Pa je izpolnjen ves (letalni) dan…