210626 Lijak P3125 14:57:02

V LCju se potem usklajujem z različnimi cilji za danes: večina je za idejo na Smuk, mene pa tja ne vleče (pa bi bilo najbrž bolje, ko bi me…) in se odločim za Lijak !! Čeprav je zjutraj na Kovku 18m burje, sta Slejko in Suša nagruntala, da bo super termika z bazami na Lijaku in kasneje se bo dalo odleteti kamorkoli.

Na Uncu počakam in prestopim k Megu, potem se pridružita še Urša in Tom, Primož pa z Bizjakovo Tino v drugem avtu in dol. Z Alešem na start, kjer je sicer kup tujcev (v senci).

Občasni sunki so kar močni, vendar takoj postavimo. V luft Primož, Tom in ob Megovem sekundiranju še jaz. Potem še Urša, Tina in Mega.

V luftu najprej sem in tja in hitro sem lepo na 1000 nad grebenom (Primož in Tom sta že v višavah zadaj pod veliko bazo). Sam se držim bolj spredaj in se matram s prepetim trakom v kokonu, ki mi neusmiljeno špona levo nogo in čakam Mega. Za Čavnom so že velike in temne baze, pa tudi sicer sem imel danes namen odleteti kamorkoli, samo ne standardno po grebenu. Končno vrtiva z Megom približno skupaj (in čeprav sem najprej mislil kar v pristajanje, sem se zdaj nekako privadil zategovanju noge v kokonu), dokler se ne zapelje na Danijela, kjer pošteno zacuri. Sam najdem neko šibko dviganje, da nekaj naberem (in predvsem ne scurim), potem pa zrinem naprej pred Danijela, kjer me odnese v višave.

Zgubim Mega, nočem nazaj pod temne baze in rinem nad dolino. Pa samo zgubljam v smeri AC. Le dva šibka dviganja dobim zunaj, ki pa mi ne popravita višine. Ko sem že nizek, nazaj proti grebenu. Še daleč pred njim dobim močno dviganje in sem že na 1300. Spet ven pod neke baze nad AC, pa sem očitno prenizek, da bi kaj zares zagrabilo. Mega javi, da je na 1700 nad Gorico in da gre na Kras. Sam pa imam po uri kar živahnih dviganj dovolj (ugotavljam, da mi je noga čisto otrpnila…) in se zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Urša in Tina že pospravljata.

Uršin let

Počasi pospravim še sam ob poskusu zasledovanja ostalih na LiveTrackingu. Urša ugotovi, da sta Primož in Tom proti Gemoni, Mega pa je čez Kras nekje proti Razdrtemu. Z Uršo se posloviva od Tine (ki bo zdaj preklopila na jamarske zadeve) in z Megovim avtom do Razdrtega. Ko se tam ustaviva, se Mega javi iz pristajalne faze na Uncu.

Megov let

Komentar leta: Domov. Po Krasu zelo zoprno. Nad Uncem pa, ko prav lepo curim za pristat, pržge gor k pr norcih. [26.6.2021 18:56]Erik Boneta : Mega [26.6.2021 17:51]Urban Jernejčič : Prelep let! Bravo! [26.6.2021 19:04]

Ko zapeljeva z AC, Mega ravno pospravlja (zraven njega pa še drugi Bajt, to je Žiga, ki je priletel s Kobale).

Še nekaj časa traja, preden pristaneta Tom in Primož…

Tomov let

Še vizualizacija nekaterih letov: