210630 Brezje pri Dobrovi 6 P3131 11:02:11

Ker imam terapijo sredi dneva v Šentvidu ob 14h (pa tudi če je ne bi imel, je meni trenutno preveč vetra za zaresno letenje), grem preostanek dopoldneva na oglede Z od LJU, v Horjulski konec, kjer se je od mojih zadnjih aktivnosti pojavilo kar nekaj novih (v glavnem Erzovih) startov.

V venčku Brezje pri Dobrovi še nimam 4, 5 in 6, zato se najprej ustavim tu. 6tka se mi zdi idealna za moje stanje (čeprav po dolini veter kar nabija in drevje šumi in listje je belo…). Ker je travnato in lepo pokošeno pobočje (brez Erzovih značilnih stopnic in polic in brez vmesnega šavja ali dreves), je postopek podoben kot na Kižlovki. Z nabranim Rookom2 ML in palico v roki (ni zakrivljena in tudi nimam šopka cvetlic za trakom…) odcapljam po robu gor na vrh pobočja pod gozdom, odložim robo in si ogledujem situacijo.

Piha. Močno. Zame to danes ne bo. Vročina je neznosna in vse teče z mene. Če sem se že namatral do gor, bom pa vsaj malo groundhandlal, saj je lepo kratko travnato pobočje. Samo malo razprem in z vetrom postavim zidek. Drevesa po polju v dolini občasno pologa in (nepokošena) trava valovi, ampak na trenutke se pa umiri…

In dvignem hrbtno prvič in lepo razprem padalo nad sabo in ga stabiliziram in spustim nazaj. Še nekajkrat podobno in enkrat mi ga močnejši sunek butne nazaj, ampak ga obvladam. Potem se mi pa zdi bolj umirjeno in ko je Rook2 lepo nad mano se obrnem in… me dvigne na mestu in gre gor in stojim na mestu, cca 10m nad startom. Potem me na obroke malo spusti naprej, pa ne dol. Čeprav me je strah (sem cca 20-30m nad pobočjem krtine in ne bi rad doživel karkoli čudnega, saj sem šele dodobra zložen skupaj), sem hkrati presenečen, da je Rook2 neverjetno stabilen. Potem pa dvigajoči sunek (?) popusti in me po liftu spusti na travnik desnega grička pred hišami.

Zoranov novnov (Rook2 ML)

Ni pa bilo tako grozno, kot kaže slika, ki prikazuje barometrično višino. GPS višina se bolj umirjeno spusti.

Ampak za danes imam dovolj, tako da si v nadaljnjih urah samo še ogledujem lokacije, saj piha povsod, kamor pridem, podobno temule tukaj.

Končno spet en novnov 🙂