210705 Grmada P3146 17:23:13

Na Šodru na Vrhniki že čakata Gabor in Erzo. Naložimo se k Erzu in do Škorpijona, kjer čaka Milan. Klobasa na pristanku pa vodoravno stran od hriba !!! Malo čakamo in modrujemo, pa ni sprememb (postaja na startu javlja komaj kaj vetra 1-2/3 SV). Če bo tako, se bomo samo pometali dol in to nikogar ne zanima.

Erzo predlaga Grmado in takoj smo za in se že peljemo nazaj proti Vrhniki in na AC. Pri Balah se pridruži še Mega in gor na start. Na startu piha delno z desne JV in še to dokaj šibko. Sploh si ne predstavljam, da bi s težko opremo na sebi sploh lahko startal na tej ravnini brez vetra.

Erzo seveda takoj postavi in nekajkrat neuspešno dvigne, potem pa mu rata in res lepo odleti (na robu je vetra več, občasno pa pihne tudi še malo za rob po travniku). Milan in Gabor se tudi že pripravljata, sam pa počakam še malo, dokler ne vidimo, da je Erzo že nekaj nad startom. Potem se razpakiram tudi sam.

Prvi odleti Milan, potem še Gabor, Mega pa pomaga vsem in nazadnje še meni lepo pripravi padalo. Potegnem naprej in komaj naredim dva koraka, saj se teren celo rahlo dvigne… vendar gre Mentor nepričakovano lepo gor in Mega me spodbuja, naj naredim še kakšen korak… in sem v luftu (ne morem verjeti, vesel kot radio… prvič odletel tukaj po nesreči).

Žal Gabor hitro potone pod rob in mu potem ni več rešitve.

Gaborjev let (tudi novnov)

Ostali trije pa drajsamo sem in tja okoli starta in poberemo tudi nekaj nad start (najvišji je seveda Erzo). Mega je takoj po mojem startu izginil z Erzovim avtom v dolino in ga predal Gaborju (po videnem se mu očitno vseeno ni zdelo smiselno, da gre v zrak). Okoli pol ure lepega večernega letenja naberemo, potem pa se vsi trije zapeljemo v smeri Jakovice.

Milanov let

Komentar leta: Nov start😊🤪. [5.7.2021 17:42] Andrej Erznožnik : Vipavski grebeni se že veselijo tvojega jutrišnjega obiska [5.7.2021 18:31]

Zoranov let

Erzo seveda še malo naprej.

Erzov let

Borut Lapajne : Kva vsi pod Jakovco ? [5.7.2021 18:43]

Že med pospravljanjem Erzo naroči v Logatcu prehrano. Gabor je z avtom kmalu pri meni, nato pobereva Milana in zadnjega še Erza in kmalu smo v Logatcu na zaključnem druženju.

Zelo zadovoljen, saj nisem verjel, da bom popoldne še zares letel in sploh še, da bom na Grmadi…