210709 Vremščica zg. P3153 14:55:23

Po terapiji izvem, da se Erzo dogovarja s Pojetom za Slivnico. Res, da je veter na Slivnici že malo upadel (s sunkov čez 13), ampak počasi spet jača nazaj. V Vipavsko me ne mika, vleče pa me na Vremščico (kjer naj bi bilo manj vetra čez dan). Žal postaja spet ne dela in po pogovoru z Rajkom zvem, da tudi Kraševci nameravajo tja. Ko na Vrhniki predčasno čakam na zbor ob 12.30 se Poje odloči, da na Vremščico ne bo rinil, Mega pa je za. Ko pride Erzo, je tudi on za in se odpeljeva z LCjem na Unec po Mega in dol in gor na Vremščico.

Na zgornji start pridemo malo pred Kraševci in takoj začnemo postavljati – malo nižje zaradi kar močnih sunkov vetra. Nekaj baz je naokoli. Erzo je seveda prvi v luftu; najprej ves nizek išče zunaj pred spodnjim startom, potem pa dobi močno dviganje in je naenkrat v višavah že za startom.

Ko začnejo postavljati Kraševci (Rajko, Bojan, Valenčičev Marko in Gorazd) startam (ob Megovem sekundiranju) še jaz.

Matram se pred startom in ko nekaj dobim, takoj spet izgubim (Mega mi kasneje, ko se peljemo domov, razlaga, kako grozno me je bilo gledati, ker sem pri vsakem uspešnem polobratu v stebru v drugi polovici spet padel ven – namesto da bi nacentriral steber – in malo potipal naokoli… ja lahko mi je razlagati, seveda bi to naredil, če bi znal…).

Končno dobim steber na polno in gor do 1300. Medtem so v zraku še ostali. Eni kmalu uspešno naberejo, drugi se matrajo, podobno kot jaz prej. Počasi se zapeljem do AC, kjer hitro nabira Marko Na Gavgah in nad Zajčico. Tudi sam izkoristim pokazano dviganje do 1400, poskušam malo nazaj proti startu, pa gre dol in prepočasi v veter, zato še enkrat poberem nad Zajčico in v vrtenju nazaj proti Dolenji vasi. Vidim, da je Rajko predal borbo in gre pristajati.

Rajkov let

Rajko Sila : Sem spet reševal pleh😭. [9.7.2021 16:56]

Pri Dolenji pa je pod mano Bojan, ki je tudi vedno nižji in zavija proti Senožečam.

Bojanov let

Sam pogledujem proti Postojni (in vmesni obsežni gmajni in previsokim gričem) in se kar ne upam odpeljati z vetrom, saj se bojim, da sem prenizek. Pa počasi naberem čez 1500 in se zdim dovolj visok in… z vetrom nazaj. Pred kamnolomom me še malo dvigne in kmalu sem že nad znanimi (in varnimi) travniki pri Razdrtem. Nad Hudičevcem imam še vedno čez 1200 in v glajdu pridem čez Hruševje do Grahotnice (nekaj pred Hraščami).

Zoranov let

Ko pospravljam, Rajko že pobira Bojana v Senožečah in ko pridem na cesto, sta že pri meni.

Erzo je v elektronskem in radio mrku in ne vemo kje je, preostali trije (Marko, Mega in Gorazd) so po Krasu do Štanjela in od tam Mega čez v Vipavsko, Marko in Gorazd pa nazaj proti V.

Ko pridemo mi trije na start, pristane Erzo blizu Orehka.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Redki dnevi, še bolj pa moji, z bazo na Vremšci in Erzo not (inpobiramtočnoindobesedno50m nadvetrnicokipasenevrtipress) [9.7.2021 19:20]

Spremljamo Marka, ki že vozi od Rodika nazaj. Gorazd pristane blizu Povirja.

Gorazdov let

Mega po postaji javlja, da je pri Tabli na Nanosu.

Poslovim se od Rajka in Bojana, ki so nam tako lepo pomagali z logistiko in proti Razdrtemu. Medtem pristane tudi Marko.

Markov let

Ko peljem z AC ven v Razdrtem, je tudi Mega na tleh blizu Hruševja.

Megov let

Komentar leta: Tut men je všeč. Smo šli na Vremščoco precej skeptični in v dvomih, če bo sploh kaj uporabnega za odletet, pa se je izcimilo tole letenje po Krasu. Sem šel na pobočje Nanosa v upanju, da namotam dva jurja in se vržem preko na Predjamo, pa se mi ni izšlo. [9.7.2021 20:05]Borut Lapajne : lepa!!! [9.7.2021 17:46]Andrej Erznožnik : Še men je všeč, mal me moti zadnja stranica po grebenu [9.7.2021 19:15]Zoran Gaborovič : A FAI štirikotnik pa ne velja 🤪 [9.7.2021 19:36]Andrej Primc : 1300 m v enem stebru, jaz bi ga 5x izgubil! [9.7.2021 19:45]

Najprej preko Orehka po Erza in nazaj po Mega. In potem proti Uncu. Erzo lobira, da gremo na zaključno slovesnost državnega prvenstva v Kamnik, pa nobenega od naju ne prepriča.

Na Vrhniki si z Erzom privoščiva še Orex pico in potem vsak po svoje proti LJU (Erzo z namenom v Kamnik). Pa naju takoj za Vrhniko na AC ustavi popolni zastoj zaradi prometne nesreče pri Brezovici – za cca 1 1/2 ure stanja na AC…

Še vizualizacije nekaterih letov