210711 Grmada P3157 13:52:28

Zdaj pa hitro v dogovarjanje kam na zaresno letenje. Čeprav po PP najbolj kaže za Zavrh, mene najbolj vleče na Grmado (ker sem zadnjič uspel štartati…), saj je le bolj V tendenca. In Erzo tudi pride z istim predlogom in sva dogovorjena za ob 11h.

Na Železniški so že Erzo, Emilio, Jasna in Klemen. Počakamo še Gracarjevega Jožeta in Debevčevega Roka in ko prvi (Erzov) avto zapusti parking, se pripelje še Suša.

Pri Balah se zopet dobimo in Emilio (ki sam pripelje tretji avto za logistiko) prestopi k nam, Jasna pa z drugim (s Klemnom, Primožem in Rokom) za nami. Erzo zapelje skoraj na start, saj je nervozen, da ne bomo pozni, ko bo preveč vetra in se bo začelo kuhati… Na startu pa praktično nič vetra. Polovica je prvič na startu.

Takoj začnemo postavljati. Suša odleti prvi, Erzo je za njim neuspešen in se prestavi više. Potem lepo odleti Rok. Jasna pomaga meni in mi raztegne padalo in potem čakam na vsaj malo vetra. Pa ga ni dosti (vmes pihne tudi z leve in od zadaj). Potegnem, ko enkrat vsaj rahlo pihne gor, pa gre Mentor5 (pre)počasi gor, da je ves ohlapen,… naprej stopicam z vso težo prepočasi, da se na robu bolj vržem čez … in zelo atraktivno le speljem (sem se že videl v grmovju…).

Primož je že scuril in tudi Rok javlja, da je na tleh (in da bo šel peš še enkrat gor).

Rokov testni let z Grmade

Jaz pa se najprej matram na levi in le počasi nabiram in končno pridem pridem lepo čez greben, kar spodbudi tudi ostale, da se spravijo v zrak. Še bolje mi gre, ko se spravim bolj za levi vogal, kjer v smeri Grčarevca lepo nabira tudi Emilio. Z Jasno vrtiva skupaj in potem malo bolj zunaj pridem tudi čez 1200. Ampak baza nad Strmco in v smeri Postojne vedno bolj rase in se temni, da me v tisto smer ne mika, čeprav gre tja vedno bolj gor…

Grem ven nad polje proti AC, kjer je še bolj jasno, vendar ne dobim nič in se rešujem nazaj na pobočju starta. Potem pa samo še drajsam sem in tja po SV pobočju med startom in smerjo Grčarevec, pa se nikakor ne morem več spraviti gor, višje nad greben. Enkrat vmes celo zacurim in se že vidim na tleh, pa se le nekako rešim.

Ko pa začne iz temine za mano kapljati, se odpeljem ven nad polje in v smeri Grčarevca (z mano pa v nepovrat tudi Rok, ki je res še enkrat startal), kjer samo še odcurim na travnike za Jakovico.

Zoranov let

Rok pristane malo pred menoj, nekaj metrov stran.

Rokov drugi let

Rok Debevec : Hvala KLV jati za predstavitev novega štarta! [11.7.2021 17:11]

Nekaj minut za nama pristane Erzo bolj proti Jakovici.

Erzov let

Med pospravljanjem Gracarjev Jože že sporoči, da so rešili avte in prihajajo v naši smeri. Tudi Jasna je že na tleh. In tudi Klemen blizu Jakovice.

Klemnov let

Ko pride Jože po naju z Rokom, nadaljujemo naprej proti Grčarevcu, kjer prevzame Suša v Erzov avto Roka, midva z Jožetom pa v Logatec po Emilia, kjer je pristal.

In na Vrhniko, kjer me pokliče Pojetov Jože, naj ga pridem rešiti v Ligojno od koder ga potem zapeljem še po avto na Zavrh..