210712 Slavnik-Mali hrib P3159 17:26:17

Po terapiji se začnem dogovarjati za zaresno letenje. Erzo navija za Slivnico, pa je napovedano po vsej osrednji SLO močno obračanje SV v jačajoči JZ okoli 12h. Tako me v te konce ne mika. Bolj navijam za Vremščico, kjer bo manj vetra. Erzo predlaga Gorenjsko. Preverim s Kraševci, ki se odločijo za Slavnik.

In sva kot edina predstavnika KLV (pa tudi noben nečlan se ne zanima za soudeležbo…) malo čez 13.30 v Kozini in za Kraševci (Rajko, Gorazd, Bojan in Valenčičev Marko) na vrh.

Ravno ko parkirava, hodijo na start in Bojan pride prijazno nazaj še po mojo robo. Namestimo se malo pod vrh, saj kar močno piha. Takoj postavimo in čakamo (postaja z vrha javlja sunke tudi čez 10). Prvi gre v luft Marko, ki pa se komaj premika naprej (z Mantro), pa še pošteno ga gunca ob kar močnem liftanju v nebo. Ostali obsedimo in se lotimo sončenja in modrovanja. Rajko zagotavlja, da bo kasneje veter malo popustil in naj potrpežljivo počakamo.

Skoraj dve uri čakamo, da se veter (termika) le malo zmanjša. Potem pa v luft Gorazd, Erzo, Rajko in ob nadzoru Bojana še jaz. Nekaj za nami pa odleti še Bojan, ki pa se je tako uspešno izogibal močnim dviganjem (ki so bila bolj zunaj), da je žal prehitro scuril v Prešnico.

Bojanov let

V zraku je na trenutke res močno in je treba kar delati. Sprva skoraj ni treba vrteti (pa tudi nihče ne kaže prevelike želje po vrtenju v takih pogojih), saj te butne v stebrih gor, ne da bi bilo treba zares zavrteti. Bolj zunaj do Prešnice in nazaj ob pobočju (kjer zacurim) do starta (kjer spet naberem nad start), pa malo tu in tam in še enkrat mimo Prešnice in nazaj na start, da se nazadnje zapeljem skoraj do AC in nazaj na pristanek, saj sem kar pošteno utrujen po uri in pol napetega nadzorovanja padala (čeprav se je na koncu spremenilo v dosti bolj umirjeno jadranje).

Zoranov let

Najprej je toplandal Marko, potem še Gorazd in tako je logistika rešena.

Gorazdov let

Bojan mi pomaga pospraviti padalo, ko pristane tudi Rajko.

Rajkov let

Marko pripelje dol na pristanek LCja, Gorazd pa nas z njihovim avtom počaka v Kozini. Med potjo na zborno mesto poberem še Erza

Erzov let

in na “analizo” letenja v bife v Kozino.