210714 Tenetiše P3162 15:13:41 in Gozd

Erzo popoldne navija za Gozd. Meni se sicer povsod zdi preveč vetra in ne verjamem v to, vendar preverim z Meri, kakšna se ji zdi današnja situacija. In pravi, da po njenem je možnost poznega večernega jadranja na Gozdu. Sporočim Erzu, ki razpiše zbor ob 16h na Vrhniki in ob 16.45 na pristanku, saj cesto odprejo ob 17h.

Ker imam še veliko časa, pogledam, kje so kakšne bele pike tam okoli in najdem Tenetiše. Res je za cerkvijo in pokopališčem lep gladek travnik, pravi šolski teren. Žal pa je vrhnji (bolj strm) del popolnoma nepokošen in ko poskušam postaviti, se štrikci samo zatikajo. Zato postavim nižje na rob pokošenega (kjer pa je že zelo položno). Veter piha na cikle od zadaj (JZ čez rob od cerkve), potem pa butne (termika) z leve in od spredaj iz kotanje.

Poskušam ujeti pravi moment, vendar so od vseh poskusov le trije taki, da me dvigne v zrak in potem bolj ali manj hitro spusti na tla.

Zoranovi poskoki na Tenetišah

Po zadnjem, ki je bil najdaljši, imam zadosti, saj me je hoja teh nekaj korakov gor in vročina (in seveda postavljanje in neuspešno dvigovanje) pošteno izčrpala. Zato se spravim v LCja in počasi v Senično.

Kmalu pride ekipa: Jasna in Klemen, Erzo ter Gabor. Prisedem in gor. Gabor je tisti, ki me danes reši bremena, tako da štorkljam za njim na start, kamor je ravno pripešačila familija Kurnik. Vetra je veliko in je sunkovit. Na Kriški so sunki tudi čez 12, na Gozdu do 10, oblaki drvijo od JZ. Nihče ne pomisli, da bi šel v zrak, se pa nabirajo novi in novi (in tudi tečajniki).

Po debeli uri čakanja, ko veter začne močno upadati (čeprav na momente še dobro pihne) se prvi pripravi Kurnikov Jurij in takoj za njim odleti še Erzo. Potem počasi še drugi. Mene je medtem minilo, saj večina drajsa pred in malo nad startom in ni videti nobenega, da bi konkretno pobral. Ura je že blizu 19h in nimam več volje, da bi razgrinjal in postavljal in na koncu spet pospravljal, pa tudi če za 1h drajsanja sem in tja nad grebenom pred startom. Lahko pa rešim avto in prihranim morebitne težave ostalim.

In zapeljem dol Jasnin in Klemnov avto in potem pomagam rešiti še Jugov avto. In se odpeljem domov.

Kakšna napaka, saj je bilo letenje baje res idilično do poznega večera !!!

Jurijev let

Jurij Kurnik : Na štartu čakanje, nato pa super mirne razmere!!! [14.7.2021 22:05]

Erzov let
Gaborjev let
Anin let

Ana Senegačnik Kurnik : Prvič z Gozda do Potoške in nazaj! Super lepe večerne razmere! [14.7.2021 22:10]

Klemnov let