210720 Gradišče nad Pijavo gorico 2 P3170 in P3171 12:25:02

Ker imam danes kar nekaj zemeljskih obveznosti, ne morem sprejeti Milanovega prijaznega vabila na Zavrh ob 11h.

Vendar pa izkoristim vmesno zemeljsko pavzo za nove nezemeljske reči: uresničitev novega starta na Gradišču nad Pijavo gorico. Tu sem nedavno že bil (v napačnem vetru) ko sem si ogledal Pojetov originalni start nad cerkvijo pri meteo postaji. Start je čudovit, nadaljevanje čez hiše in gmajno pa ne, tako da ga najbrž nikoli ne bom odletel (vsaj v originalni verziji ne).

Sem pa takrat zapazil tole pobočje na nasprotni strani vasi in danes piha prav (no, občasno tudi ne čisto prav, saj butne s strani – ampak to je zaradi termike, ki je ob tej uri dokaj živahna in hitro spreminja vetrovne pogoje na pobočjih…).

Ko spet pihne gor, potegnem prvič in me vzame in potem kontra veter tako bremza (??), da samo stopim na travnik pod cesto. Še enkrat gor v tropski vročini.

Počakam, da spet enkrat pihne gor in potegnem in je podobno, vendar me na polički pot cesto malo dvigne, da gre čez prelom. In potem me še dodatno dvigne, da sem že lepo nad drevesi. In bi se lahko zapeljal čez gozdni rob v dolino in bi bil zaresen let… Ampak ni govora, saj tudi približno nimam rešitve za nazaj gor (enourne hoje po gozdu v strmino v sedanjem stanju ne bi zmogel…). In zavijem ostro levo in pristanem na travniku.

Zoranov novnovnov

In počasi odpešačim nazaj gor do LCja…