210724 Slivnica P3178 14:15:14

Zdaj pa me mika na zaresno letenje (na Slivnico, ali pa tudi kam drugam…), če ne bo že danes JZ premočan (ker jutri bo definitivno).

Mega je že na hoji gor na Slivnico in bo s starta lahko le javil kako in kaj. Pokličem Jeana, če bi bil za stvar in si dava malo časa, da izveva žive info s starta in še preveriva različne napovedi za druge opcije (Vremščica, Slavnik ?).

Mega javi, da je na startu idealno, Jean je tudi za (čeprav je že malo naveličan vsakodnevnih dolgih letov s Slivnice 🙂 …) in se že peljem dol. Malo pred Pumpo Mega javi s svojega pristanka, da mu v zraku ni bilo všeč in da je šel dol, saj je bilo višje veliko vetra in tudi močna dviganja. Na Pumpo prideta, poleg Jeana, še Emil in Sašo, ki pa ju bolj mika na Racno (močan napovedani JZ na Slivnici po 13h). Ponovimo še Megovo analizo, kar ju samo še bolj prepriča za Racno. Midva z Jeanom pa v LCja in gor.

Na startu piha idealno 5/7-8 JZ, ko pa začneva postavljati, obrne bolj na Z. Niže doli najprej zalepiva mojega (od včeraj preluknjanega) Mentorja 5, potem pa se do konca pripraviva. Danes je Jean tisti, na katerega pade breme meni asistirati, saj mi je, po prvem neuspelem hrbtnem dvigu (veter medtem že pojača in kar dolgo časa čakam na primerne pogoje), treba padalo ponovno postavljati in naštelati štrikce.

V drugo mi uspe in me po obratu vzame kar z mesta, da se potem le počasi guncam naprej, stran od pobočja. Čutim močan nasprotni veter in sem ves čas v istem nivoju z rahlim dviganjem. Jean je v zraku takoj za mano. Ko zavrtim, je močan zanos nazaj, tako da po dveh obratih (toliko, da inštrument pokaže 16km/h generalnega JZ) spet rinem naprej nad dolino proti Cerknici. Na momente butne močno gor, pa tudi močno spusti. Potem pa le dobim neko počasno dviganje nad Cerknico, iz katerega pa padem po +200m in v neuspešnem iskanju naokoli počasi odcurim na pristanek pri Pumpi.

Zoranov let

Jean je bil na grebenu precej višji, pa je nad Cerknico vse zgubil in tudi po neuspešnem iskanju zacuril, se poskušil reševati nazaj na pobočju, pa ga je to prizemljilo v Martinjak.

Ko sem pristal, mi je nenaden sunek vetra na tleh vrgel padalo čez zic. Začetni optimizem, kako hitro bom to rešil, se spremeni v uro razpletanja štrikcev. In to tako, da moram celo odpeti gurtne z zica in razpletati po PS…

Končno pospravim in od Pumpe poberem Jeana z njegovim avtom. Potem pa kar čez Grahovo na Slivnico rešit LCja. Pa gre Jean preverit situacijo na start in ugotovi, da je bolšja, kot prej. Čeprav piha idealno gor, me nobena stvar ne spravi, da še enkrat postavljam…

Bom vsaj kmalu doma, si mislim, ko vozim dol in na FS spremljam Jeana, ki lepo vrti in nabira.

Pa obstanem v stoječi koloni tik pred prometno nesrečo pri Brezovici za ves čas, ko Jean veselo jadra nad Cerkniškimi polji (1.45h).

Jeanov drugi let