210729 Slavnik- Mali hrib P3184 16:14:59

Ko zaključim s terapijo okoli 11h, so se jate že organizirale in odšle vsaka svojim velikim ciljem naproti. Pošteno sem zdelan, ampak vseeno preverim kam (Slivnico sem planiral, pa ne verjamem J na postaji ob vsem S in SV naokoli, zato se mi zdi najbolj obetaven Slavnik). Pokličem Mega, ki še ne more takoj, je pa za stvar kmalu. Še z Rajkom preverim in tudi oni gredo na Slavnik.

Na Uncu se nama z Megom v LCju priključi še Kočevarjev Martin (malo ga počakava) in v Kozino in kar gor na start (medtem, ko Kraševci parkirajo en avto na pristanku v Prešnici). Danes dobesedno na start, kjer iztovorimo robo in potem zapeljem LCja nazaj na cesto, ravno ko pridejo Bojan, Rajko in Gorazd.

Takoj začnemo postavljati in med krajšim modrovanjem prvi v luft atraktivno Gorazd (sploh ga noče vzeti in laufa čez travnike dol v nedogled…) in med mojim prvim neuspešnim dvigom še Rajko. Potem pa jaz (ob asistenci Martina in Mega) in še ostali.

V zraku najprej neuspešno poskušam rešiti napačno prepeto gurtno prek kokona (zopet…), medtem pa me kar dviguje in gunca naravnost naprej. Ko se le nekako namestim, sem že na 1300 in potem zunaj v desno v rahlem zgubljanju in guncanju. Ko sem že pod 1000, spet nazaj na start, kjer se v močnih dviganjih in guncanju priključim ostalim. Mega gre naravnost naprej na odprto proti Črnemu kalu, sam le malo poskušam za njim, pa se vrnem v desno bliže pobočju, kjer spet povrtim z enim ali drugim v smeri Prešnice.

Prvi se javi Rajko, da je scuril v neko luknjo malo pred pristankom.

Rajkov let

Potem se oglasi Mega, ki se je z ravnice prvič vrnil sicer nizek, pa rešil, pa potem spet poskušal ven od Prešnice in nizek na povratku “scuril” na platojčku pri vrstnih hišah Prešnice.

Megov let

Nekaj za njim je tam na tleh tudi Bojan.

Bojanov let

Sam zapeljem in nabiram nazaj proti startu in že vidim Martina v pristajalni fazi tik nad pristankom. Pa ga ne spusti in se reši in dvigne v višave in potem nazaj proti startu in celo toplanda.

Martinov let s toplandanjem

Sam obrnem v razrukanih dviganjih pri Podgorju in grem še enkrat do Prešnice, medtem ko Martinov pristanek spodbudi tudi Gorazda, da toplanda.

Gorazdov let s toplandanjem in oba avta sta rešena

Jaz pa na zadnji travnik pred AC, kjer se mi pridružijo Mega, Rajko in Bojan z avtom, še predno začnem pospravljjati.

Zoranov let

Vsi skupaj pospravimo 1-2-3 in v Kozino na plac, kjer ob pijači počakamo reševalca obeh avtov.