210803 Zavrh P3191 12:47:36

Milan nas danes zorganizira za 12.30 na Vrhniki. V planu je Slivnica (ali rezerva Kovk), pa je že ob snidenju na Železniški jasno, da Slivnica ne bo, saj že preveč nakuhava. Milan predlaga Zavrh (kjer piha lep SV 2/4), saj je LJU kotlina pretežno še pod soncem in modrino. Suša je za, od Orexa prihajajoči Erzo tudi in hitro z robo v Primožev avto. Potem pa LCja na Šodr, Milan svoj avto do Škorpijona in v Suševem gor.

Ko parkiramo, ugotovim, da sem pozabil svoje palice v LCju (kje si Jasna 🙂 , ki me vedno spominjaš ). Že se predam za šoferja, pa mi Primož prinese en kol, Erzo (nezakrivljeno) palico v drugo roko in potem si (brez šopka cvetlic – kaj čmo, Kekec pač 🙂 ) nadenem še rukzak na rame (Primož ima danes težko robo z Enzom) in … dokler bo šlo…

In gremo počasi in kar gre, čeprav se mi noge vedno bolj šibijo. Pridno mi odmikajo el.pastirje in spodbujajo in ko smo na najvišji točki med kravjimi dreki, gre samo še dol. Erzo sicer nekaj nabija, kaj da bo danes napisano v blogu, vendar ga ne slišim dobro in si ne zapomnim, saj sem že v deliriju…

Ampak na start pridem z majhnim zaostankom (da si ne bi kaj mislili 🙂 ) in to mi je ZMAGA – prvič po nesreči, torej po 1 1/2 leta sem sam prinesel (z dvema koloma) težko robo na Zavrh. Vesel kot radio sploh ne gledam grozečih baz za startom, ki jih prinaša od JZ.

Takoj postavimo (Erzo mi razgrinja, Milan bo sekundant) in v luft: Suša in Erzo. Veter je primeren, da lepo postavim zidek in potem lep hrbten dvig in stopim v zrak. In zacurim z zanosom v desno. Matram se v levo in curim, da skoraj ne verjamem, da bom tako prišel do Škorpijona. Primož je tam že ves nizek in odcuri na pristanek.

Malo kasneje pa skoraj hkrati odcuriva na uradnega tudi Erzo in jaz.

Erzov let

Komentar leta: Moj 7777-i let [3.8.2021 14:57] Zoran Gaborovič : Bi moral biti s štirple seven Queen  [3.8.2021 16:45]

Zoranova curaža

Milan scuri malo pred Škropijonom pri fuzbal placu.

Med mojim počasnim pospravljanjem se popolnoma zabaše in stemni, hkrati pa poteka saga o iskanju Milanovega avto ključa. Končno ga najde v svojem padalskem rukzaku in v nalivu se odpeljemo gor rešiti Primožev avto.