210809 Zavrh P3200 15:45:09

Ker je danes burja, v osrednji SLO pa od jutra močan in v dopoldnevu jenjajoči SV ob zelo močnem JZ v višavah, vidim le Zavrh ali Grmado. Približno se uskladimo, da Erzo na koncu skliče zbor ob 14h na Šodru, kjer se bomo dokončno odločili.

Ko se zberemo (Berto s prijateljem-šoferjem Milanom iz USA, Štusejev Dušan, Erzo, Pojetov Jože In Zajčev Jernej), je večina za Zavrh (Slivnica je že švoh, Zavrh pa vedno močnejši).

Dušan in Zajec zapeljeta do Škorpijona, kjer se naloži v drugi avto še Milan in gor. Spet uspem sam pritovoriti opremo na start (danes nisem pozabil pohodnih palic). Takoj začnemo postavljati, saj je veter z vmesnimi močnejšimi vložki kar ugoden.

Prvi v luft Erzo, za njim Poje, potem pa spet močnejši vetrovni vložki. Starta še Berto in potem z malo čakanja (ob asistenci Jerneja in Milana) atraktivno še jaz (čeprav sem v bistvu hotel prekiniti, me je kar vzelo s starta). Takoj za mano še Dušan in potem še Milan in Jernej. Vmes je napovedal svoj prihod še Mega z Bizjakovo Tino.

Ampak danes nam je bila skoraj vsem namenjena bolj ali manj hitra curaža… Prvi je pristal Jože, ki ga je splaknilo desno v smeri Dražice.

Jožetov let

Komentar leta: Prvi sicer nisem odletel, sem pa prvi pristal! [9.8.2021 15:17]

Z Dušanom sva malo poskušala v kotanji levo od Škorpijona (kjer sva bila že zelo nizka). Dušan se je takoj predal.

Dušanov let

Jaz pa malo za njim.

Zoranov let

Berto je pristal nekaj za mano in je iztržil debele 1/2 h letenja (no, 41 min…).

Bertov let

Milan se nam je tudi hitro pridružil. In prav tako Jernej.

Jernejev let

Erzo pa je pristal v Pojetovih okoliših šele po dobri uri.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Pobiranje 125 m nad tlemi, naj steber dneva [9.8.2021 18:56]

Med našim pospravljanjem je pristajala tam nekje proti Borovnici tudi Bizjakova Tina.

Mega pa je pristal pri nas, ko je tudi poskušal nekaj najti v kotlu, kot večina.

Megov let

Milan gre z Zajcem še enkrat gor, ostali pospravimo in čakamo na razplet dogajanja. Po reševanju logistike (Erzo in Poje) in pobiranju, se na Vrhniki nekateri še podružimo do prvih večernih poročil (če že leteli nismo)…