210811 Zavrh P3204 13:49:18

Potem pa kmalu začne Erzo priganjati: treba je hitro kam (seveda na Zavrh ob tem V), saj na Vrhniki že nakuhava.

Ob 11.30 k nama z Bertom na Šodr pripelje še Erzo. Suša bo šel neodvisno. Nekaj svojih padal Erzo pretovori k meni in z njim do Škorpijona, kjer Berto pusti svoj avto, k nam pa prestopi še Manca (za kar mora Erzo še kakšno padalo preložiti k Bertu, da naredi prostor…).

Spet sam odnesem robo na start (me pa danes ta vročina kar bolj uniči, kot prejšnjič). Takoj začnemo postavljati, saj je veter ugoden, na trenutke močan. Erzo odleti prvi daleč ven po desni in ga precej potunka, potem pa se levo za Trebelnikom pobere in potem nad grebenom na momente kar stoji na mestu v veter (ki je tam baje S,SV). Zadaj in proti Krimu res nakuhava, nad Barjem pa je v glavnem modro z občasnimi bazami, ki lezejo proti nam. Po Erzovem štartu je močno potegnilo in polagalo drevje in kar nekaj časa trajalo, da se je spet normaliziralo (baza nad nami je počasi zlezla proti J).

Potegne Berto (po nekaj poskusih razmetavanja padala sem in tja po startu – Manca asistira), ki ga po začetnem lepem dvigu spusti globoko v kotlino, da ves nizek pririne na raz Trebelnika, kjer ga odbuta gor. Potem je zame spet lepši (pa ne premočan) veter, da po začetni postavitvi zidka (Manca sedaj prijazno asistira meni) uspem in se odpeljem ven po sredini kotla. Malo me dviguje, malo spusti, vendar pridem najvišji na levo za Trebelnik. Erzo že vozi nazaj nekje pod višino grebena, Berto še vozi v smeri Bistre. Le malo zavrtim, da popravim višino, potem pa presenetljivo drži, da se kar peljem (malo bolj spredaj) do Javorča.

Tam v rahlem dviganju malo drajsam in celo malo nabiram in nazaj proti startu (ne da bi enkrat samkrat zavrtel). Vmes vidim Suševega Primoža, kako se odpelje daleč ven nad dolino in (verjetno) pristane. Peljem le do Trebelnika, kjer pa je že spet (še) dokaj živahno. Ves čas čakam napeto, kdaj bo kje butnilo, ali začelo zaugati, pa je še vedno vse presenetljivo OK (se pa ves čas držim nizko pod grebenom).

Še enkrat do Javorča, tu malo drajsam, pa ne naberem dosti, zato se vidim že pristajati pri Šodru. Zapeljem naprej, pa naenkrat lepo dviganje in zavrtim in naberem v momentu 150m, da se brezskrbo (razen če bo kaj butnilo…) zapeljem čez Vrhniko in BJ na travnik pred Hribi.

Zoranov let

Erzo visoko nad mano nadaljuje čez Ligojno v smeri Horjula in potem zapelje nazaj v Podlipsko, kjer ima toliko vetra, da ga rikverca pri pristajanju.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Tanarlepše: zadnji steber z 9 (devetimi) štorkljami (alisoimeleregijskosrečanjekernavrhnikijihtolknipress) [11.8.2021 15:18]

Berto pristane po dobri uri pri svojem avtu pri Škorpijonu.

Bertov let

Ko že skoraj pospravim, pripelje mimo Gabor iz službe (ki se mu sicer zelo zelo mudi). Ker še nisem gotov, gre najprej po Erza nazaj v Podlipsko, potem pa pobereta še mene in na Šodr.

Manca pa, ob vsem opazovanem in videnem, sploh ni letela in je rešila Erzov transporter do Škorpijona. Hvala Manca. Hvala Gabor.

Končno po dolgem času spet eno jadranje na Zavrhu namesto curaž 🙂 .