210812 Slivnica P3206 15:05:22

Kar nekaj kombinacij je za današnje letenje (napoved in dejanske razmere podobne kot včeraj, le nekaj manj vetra v višavah, pa manj možnosti padavin). Mene najbolj vleče na Slivnico.

Najprej se dogovorim z Megom, ki pa potem ne more in bo prišel s Sušem kasneje popoldan. Štusejev Dušan pa potrdi in je ob 14h že na Pumpi. Nad Cerkniškim poljem se delajo prelepe bazice. Dušan zapelje gor. Na startu začnemo takoj postavljati, čeprav na momente pihne dol.

Malo je treba počakati (vmes postavim v zidek ob Dušanovi asistenci), potem pa v prvo lepo dvignem in speljem. Ko pa se naštimam v zic, ugotovim, da me močno vleče v desno. Z levo komando kompenziram, da grem kolikor toliko naravnost (ob tem pa imam podalo v bistvu napol zabremzano). Najprej še nekaj poskušam, pa je kar malo čudno in razgibano in me nekontrolirano premetava. Po nekaj minutah se mi zdi, da je bolje da se čimprej spravim na pristanek, pa še to mi uspe le do začetka travnika pred Pumpo.

Zoranov kratek let z dolgim vozlom…

Ko pospravljam, vidim Dušana, kako navija pod bazo proti 2000. Potem pa se odpelje – kam drugam, kot domov

Dušanov let

Komentar leta:Eden najlepših letov v moji karieri.Poplnoma mirno,nežno,enakomerna dviganja,namakanje baz,predvsem pa znosne temperature na višini.Skratka čista uživancija. [12.8.2021 16:34] Zoran Gaborovič : Čestitke za prelep let… zdaj boš pa že vsakič domov letel 🙂 [12.8.2021 19:21]

Ko sem v LCju na parkingu, vidim, da je tudi Emilova jata tukaj.

Emilov let

Sam ne morem rešiti Dušanovega avta in se dogovorim z Megom, da ga bosta s Sušem rešila po letenju.

Megov let