210813 Slivnica P3208 15:51:11

Še preden sem šel v Kižlovko, je Erzo že skliceval za Slivnico ob 10.30. To mi je absolutno prezgodaj. Tudi če bi lahko, se mi je zadnje čase zdelo kasneje vedno bolje, kot prej (razen če je pač začelo pihati dol…). Tako se uskladim z Jeanom in Štusejevim Lukom za 13h na Pumpi.

Ko se tam dobimo in čakamo še Martina, je prva ekipa delno že na tleh.

Dušanov vsakodnevni poskus proti domu
Erzov let

Luka nas zapelje gor in na startu takoj začnemo postavljati. Martin mi raztegne padalo in natančno preveri vse štrikce (da spet ne bi bilo kakšnega vozla ali vejice). Sprva piha lepo gor in Z z desne, potem pa se navleče koprena in zaduši veter do nule.

Medtem zaključijo še vsi ostali iz prve ekipe (skoraj – razen Suševega Primoža, ki še kar kruza po nebu nekje proti Racni…).

Milanov let

Komentar leta: Je blo treba na višine pazit, če ne bi šlo še dlje.. [13.8.2021 14:12] Aleš Pirš : Bravo Milan. [13.8.2021 14:36]

Jožetov let

Komentar leta: Tako nekam živčno letenje. Ob 13.37 me je klofnilo in še naredilo kravato na levi strani, zelo neugodno, z levo roko reševat… Je trajalo kar veliko časa… [13.8.2021 14:23] Aleš Pirš : Ja, se strinjam s pogoji. [13.8.2021 14:35]

Piršev let

Aleš Pirš : Veliko nas je bilo na startu samo gor pa vecinoma sam. [13.8.2021 13:52]

Po več kot uri čakanja (ko že mislim, da bom izdihnil, saj sedim popolnoma pripravljen, pa kot v savni…), pa gre koprena le stran in začne spet pihati.

Čez nekaj časa celo prav gor in takrat potegnem. Pa je v resnici Z, saj me odnese v levo na spodnji plato, tam malo poskakujem napol v zraku in me spet dvigne, ampak naprej ne morem, tako da me Luka potisne od zadaj, da končno speljem. Skratka maksimalno atraktiven start…

Malo za mano je v luftu Martin, potem pa še Jean in Luka.

Desno proti koči in kmalu najdem dviganje. Je pa sunkovito in ves čas ne morem nacentrirati (ozko, ali pa mehurčki…). Padam ven in spet iščem nazaj, da počasi le naberem nad start nad 1700. Pa spet padem ven (takrat se pripelje iz smeri Loža Suša z Enzotom3 in v nekaj zavojih izgine v višavah…).

Malo vzdolž grebena proti Cerknici, kjer vrti Martin in tam končno dobim bolj stabilno dviganje (zgoraj se že delajo meglice in nova baza), ki me spravi čez 2200. Visoko nad mano je Luka, ki še kar navija. Meni pa začne piskati Naviter za omejitev višine in se počasi zapeljem ven. Nazaj na Bloke me ne mika, šel bi proti Rakitni, pa gre preveč dol (sploh, ker je tudi Dušan v tisto smer že prej scuril).

Pa vidim lepo bazo nad Jezerom in se zapeljem tja. Najprej gre samo ekspresno dol, potem pa pod bazo na višini 1100 le dobim neko 0, ki jo vrtim, pa nič ne navrtim. Potem zgubim še to in po nekaj kruzanja nad ostanki Cerkniškega jezera scurim na pristanek pri Pumpi. Na isto mesto kot včeraj, le da je danes minila 1 ura. Pa še pošteno sem se potolažil od včerajšnjega fijaska 🙂

Zoranov let

Martin je tudi že nekaj časa na tleh.

Martinov let

Pospravim in do LCja. Z Dušanom rešimo logistiko za Lukov avto, saj ga Dušan že pobira v smeri njegovega pristanka.

Lukov let

Poleg Jeana, ki je še vedno v neznanih višavah, pa gre sedaj na start še tretja ekipa (Emil, Sašo in Škerl še drugič).

Ko sem že skoraj v LJU (kljub zastojem med Logatcem in Brezovico), pristane Jean, ki je danes naredil kar dolg let z nekaj presežniki: bil na 3300 tam nekje pri Ložu, vozil s skoraj 90 km/h in na koncu zaključil 62 km špuro.

Jeanov let

Pa še nekaj zanimivih posnetkov je naredil…

Emil je pristal okoli 18h.

Emilov let

Sašo pa kot zadnji še malo kasneje.

Sašov let