210819 Krvavec pri kapelici P3219 15:24:41

Manca si je danes zaželela na Gorenjsko na Krvavec in glede na napoved ji ni za oporekati. Mene sicer vleče na Zavrh (kjer naj bi bilo podobno, kot včeraj, z malo manj vetra), ampak ker je tudi Milana prepričala, ne gledam preveč napovedi in potrdim tudi sam, saj na Krvavcu nisem odletel že celo večnost.

Ob 12h sem pod Grajcem. Pridejo drug za drugim še Berto, pa Milan in Manca. Za Krvavcem se sicer pokriva in bi skoraj zapadli v modrovanje, pa začnem priganjati in se zbašemo v LCja in gor do hotela.

Sprehajamo se med kapelico in startom pod hotelom in ker spodaj le piha več časa z leve (sicer zelo spremenljiv veter), se (nekateri že napol pripravljeni) prestavimo (no, jaz samo sebe, ker mojo robo nosi enkrat eden, enkrat drugi…) h kapelici (zase namreč ugotovim, da bom imel tu manj problemov).

Milan mi razgrne padalo, sam pa sem precej nervozen na tem razdrapanem pobočju. Najprej hočem hrbtno, pa ni nobenega vetra, zato se obrnem naprej. Ko spet pihne malo gor, potegnem in lepo speljem. Desno pod hotel, kjer dobim neko razrukano dviganje ob pobočju. Kar matram se, da naberem nad hotel in ker je zadaj proti vrhu Krvavca vse zabasano in temno, grem iskati bolj ven, kjer je bolj osončeno. Ne najdem nobenega lepega dviganja, samo rukanje in gonjenje sem in tja. Ko sem že pred Ambrožem, pa za robom na V najdem močan steber, kjer naberem cca 400m. Vidim Milana bolj zunaj na soncu nad Stiško in zapeljem tja. Kar sem vmes izgubil, spet naberem v močnem dviganju, ampak vsega tega razmetavanja imam počasi dovolj in se odpeljem proti pristanku (kamor me pa z Grajca hitro splekne…).

Zoranovo razmetavanje sem in tja

Skoraj hkrati z mano pristane tudi Milan, ki je povsem enakega mnenja glede razgonjenosti…

Le nekaj minut za nama je na tleh Manca, ki pa je mnenja, da je bilo odlično…

Berto se je po naših startih prestavil pod hotel, kjer pa je poskušal startati, pa ga je hrbtni veter ob poskusu prizemljil, tako da je pospravil in pripeljal LCja v dolino.

Še pod Jenkovo na analizo in domov (Milan pa še enkrat na večernega Ambrota).