210820 Grmada P3221 14:51:38

Drugače so podobne razmere kot včeraj, z lepim JV čez cel dan. Niham med Planinsko Grmado in Zavrhom, pa se po posvetu z Jeanom odločiva za bolj pozno Grmado. Dogovorimo se za 14h, vendar odidem iz LJU že dosti prej, saj je J in Z LJU obvoznica zabasana še nekaj čez Brezovico že ves dopoldan (nesreča pri Brezovici), na Vrhniki pa ni uvoza proti KP.

Tako potujem čez Barje in Borovnico do Vrhnike in po stari cesti skozi Logatec na Planino, kjer že čaka Dušan s Simonom. Tudi Berto je tu. Nekaj za njim še Razdrihov Sašo, pa Mlakarjev Miha in na koncu še Jean. Dušan in Miha nas zapeljeta gor in na start, kjer s prekinitvami lepo piha.

Takoj začnemo postavljati (Jean, Zoran in Miha). Ostali se pripravljajo bolj počasi ali čakajo (Berto in Simon sta prvič tukaj). Jean odleti, potem pa asistirajo že meni.

Prvič lepo hrbtno dvignem, pa ne uspem po ravnem dovolj hitro do roba, da padalo klavrno uplahne.

Drugič potegnem naprej in gre padalo lepo nad mene in ga kar tiščim do roba, pa kar nekako ne drži in ko se vržem čez rob, kar potonem proti šavju (se že vidim na grmovju), pa sunkovito zagrabi in speljem. Poskušam levo, pa komaj kaj piskne. Potem zavijem na grbino desno pod startom, kjer lahko naredim nekaj zavojev, pa se mi zdi, da padalo ni, kot bi moralo biti. Pogledam v kupolo in vidim suho tečno rožo, ki drži najmanj 5 ali 6 štrikcev kot v zvezdo (A, B, C linije) malo levo od sredine… Zdaj razumem čudno obnašanje… Poskušam rešiti z nekaj potegi različnih štrikcev, pa nič. Potem pa samo še previdno odpeljem na pristanek, kjer pa me kar noče spustiti.

Zoranov let

Malo za mano je startal še Miha, ki pa je že navil v višave. Ostalih kar ni še nekaj časa, ko začnem pospravljati.

Potem le starta Dušan, nekaj za njim še Simon in začneta po začetnem drajsanju lepo nabirati. Sam imam dovolj eno postavljanje in pospravljanje zaresne robe dnevno (da ne omenim dodatka kaskaderskega starta), tako da me ne mika še enkrat gor.

Ko se odpeljem, mi Berto javi, da je vmes nekaj časa pihalo dol in so že mislili pospraviti, pa je to uresničil le on, ki pelje Dušanov avto dol.

Ko sem že v LJU, se oglasi Simon iz Hruševja.

Simonov let

Dušan je odletel čez Nanos v Vipavsko.

Dušanov let

Komentar leta: Vsega pomalo-težko pobrat,potem v zraku poezija,v Vipavski pa rodeo-naužitno.Skratka zelo zadovoljen z današnjim dnem. [20.8.2021 16:47] Berto Prodan : Super! [20.8.2021 18:01]

Tako tudi Sašo.

Sašov let

Miha pa je zaključil krog na vrhu hriba med Strmco in Grmado (pa ne ravno pri svojem avtu na startu)…

Mihov let