210821 Kižlovka P3222 10:25:04 in Slivnica

V Kižlovki termika že dela, saj sonce sije na polno, ko pridem (danes spet malo bolj pozno).

Ampak pod gozdom piha zmerno gor, po dolini pa nobenega vetra. Postavim, potegnem in sem takoj v luftu. In me kar drži, drži, tako da pristanem daleč čez kolovoz.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s stare – nove lokacije

Potem pa dogovori za naprej. Kam daleč me ne vleče in pri napovedanem JV in dobri termiki (nad 700, kjer je inverzija, gradient super,) čez ves dan, se mi zdi, da bi lahko bila spet Grmada (ali Zavrh). Pa pride Simon z boljšo idejo: Slivnica, kjer že dopoldan po postaji obrne na J, JZ (termika je že, ampak če je šibek JV, bi to res lahko bilo, pa še baze so napovedane).

Zaradi zastojev po AC grem že zgodaj čez Rakitno, kjer pokramljam z Milanom in Dušanom. Jaz z LCjem sam, Dušan pa s Simonom in ob 14h smo na Pumpi, kamor pride še Razdrihov Sašo. Simon nas vse potegne na vrh.

Ker na startu piha idealno gor, takoj postavimo. Ko smo pripravljeni, hoče Sašo potegniti in začne pihati od zadaj, pa od V, potem pa gre čez štart še dust devil…

Malo se umirimo in spremljamo dogajanje in seveda malo pomodrujemo. Veter vsakih nekaj sekund spreminja smer (nad nami pa se spreminjajo krasne baze, ki verjetno veliko pripomorejo k temu dogajanju). Čelade in puhovke in sedeže imamo odložene, le Sašo je kar nekajkrat pripravljen za start in spet odneha, ko gre kakšen nov dust devil čez start. Na moje padalo se na srečo vrže Simon, ko grozi, da ga bo zavrtinčilo v zrak in tako leti po luftu le listje v vrtincu v višave.

Vsaj štiri ali pet bolj konkretnih dust devilov gre čez štart, da Sašo reče, da ima dovolj in začne pospravljati. Ostali mu počasi sledimo. Ko smo ravno pri koncu, pride Redstar, ki doda še nekaj svojih misli našemu modrovanju in se začne pripravljati. Le en manjši dust devil doživi, pa je mnenja, da se ta faza počasi zaključuje.

Res pa je, da se spreminjajoče pihanje iz vseh smeri obrne v stalen V, tako da nabere svojega Enza3, se prestavi na V rob, potegne in … odleti. Daleč ven se zapelje, dobi lift v višave in je po nekaj krogih visoko nad nami.

Ostali se malo gledamo, potem pa Sašo začne spet odpirati rukzak, ko začne enakomerno lepo pihati gor (J, JZ). Še Simon mu sledi in tudi Dušana potegneta. Sam nimam energije za še eno proceduro razpakiraj/pakiraj (pa čeprav bo vmesno letenje), zato se javim za šoferja.

Fantje postavijo in v luft: Sašo, potem Simon in čez nekaj časa (ko lep JZ veter že začenja jenjavati) še Dušan.

Simon in Sašo pobirata z zanosom zunaj v levo proti Grahovemu in se potem zapeljeta mimo starta naprej. Vidim, da Simon tone, ko se odpravim v avto.

Ko pridem na Pumpo, pa na LiveTrack vidim Dušana že proti Rakitni, Saša pa na 2000 nad Cerknico. Ne vem, kaj narediti, ko pride Simon izza vogala. in zadeva je rešena, tako da se posloviva.

Simonov let
Dušanov let

Roman Debevec : Bravo, Dušan!!! Škoda, da te “kačanija” ni prepoznala…😃 [21.8.2021 19:44]Zoran Gaborovič : Bravo Dušan, spet proti domu (oziroma proti piknik lokaciji)  [21.8.2021 19:57]

Ko sem že doma, se javi Sašo, da je pristal…

Sašov let

Roman Debevec : Dobr ti tole vandraš po Dolini vaši…👍😃👍 [21.8.2021 19:35] Zoran Gaborovič : Ti, tale zic pa kar sam leti  [21.8.2021 19:59] Sašo Razdrih : Čudno je bilo to danes, ko pridemo gor vse v redu, potem se vrstijo DD tako, da že obupamo. Pa pride Red Star, pa pokaže, da se da. No pa gremo ponovno v akcijo. V zraku včasih občutek, da se bojujem s tistimi DD od prej, a ko vidim Dušana gori visoko, grem probat ponovno, pa dela vse, vsak oblaček, vse v redu. No, hvala ekipi (Simon, Dušan, Zoran, Tomaž), brez vas tega danes ne bi bilo. [21.8.2021 21:44] Sašo Razdrih : …še to; gori višje SZ, nižje pa JV – verjetno bi se kdo “spajsal” nazaj v cerkniško dolino, jaz si nisem upal. [21.8.2021 21:47]