210827 Zavrh P3230 16:17:27

Ker je spet obrnilo na burjo in je pri nas V, SV zmerne jakosti, seveda ciljam na Zavrh in o tem smo se že včeraj pogovarjali. Erzo predlaga zbor ob 14h na Šodru.

Erzo bo Gaborja malo počakal, da pride iz službe, Mega, Berto in jaz pa še malo pred 14h v Megov avto in do Škorpijona, kjer naložimo še Milana (bravo, danes nas je celo on nas čakal…).

Spet čisto sam prinesem nahrbtnik na start, kjer ob našem prihodu ne piha nič. Malo cincamo, ali sploh postaviti, ko le začne pihati. Pride še v H&F Sušev Primož. Mega in Milan mi raztegneta. V prvo postavim v zidek, ko pa lepo pihne v drugo, lepo dvignem tudi jaz, se v miru obrnem in stopim v zrak.

Najprej komaj rinem naprej in proti Trebevniku, potem pa le pridem za rob in začne dvigovati. Tudi Erzo in Gabor že postavljata, ko se jaz matram na Trebevniku in nabiram po m. Končno pridem nad greben in potem gre lažje. Nekaj ostalih pa tudi drug za drugim že odletava. Ko naberem nekaj čez 900 se odpeljem vzdolž grebena proti Vrhniki. Občasno dobim dviganja, občasno zacurim, ampak generalno sem lepo nad grebenom.

Do Javorča, kjer spet lepo popravim in nazaj. Sedaj bolj zunaj, saj v glavnem drži bolj spredaj brez pretiranega vrtenja. Erzo in Mega sta v višavah proti Javorču, ostali občasno nižje ali višje, razsuti po grebenu. Mimo starta potegnem skoraj do Antene in nazaj. Pred startom spet popravim lepo nad greben, na Javorču pa na okoli 1000, da se potem zapeljem ven v smeri Ligojne, saj me v Podlipsko ne mika zaradi črnih oblakov, ki se kopičijo vse naokoli v tisto smer. Pristanem v kar močan veter iz smeri LJU.

Zoranov let

Hitro pokličem Mojco, da me pride rešiti, preden pride dež do mene. Malo kasneje me Erzo preleti do Drenovega griča (baje že pošteno zauga) in obrne nazaj do svojega doma.

Erzov let

Ko se z Mojco peljeva proti Stari Vrhniki po Erza, pa Gabor pospravlja za BJjem, nedaleč od svojega doma.

Gaborjev let

Erza naloživa blizu njegovih kmetijskih površin, Gabor se bo rešil sam, mene pa kao zapeljeta do LCja na Šodr. Ampak je skozi Vrhniko taka počasna kolona, da me brez milosti skipata pri Berzu in moram z rukzakom pešačiti (kao, to bom pa že zmogel, če pridem že na Zavrh) mimo Mantove čez Ljubljanico na Šodr.

Preostali trije, so pa kar morali pod nujno dol, saj je vedno bolj zaugalo. Berto in Mega sta pristala na uradnem.

Bertov let
Megov let

Milana pa ni spustilo dol po liftanju tik nad tlemi in je peljal kar naprej čez dolino, dokler ga končno ni spustilo.

Milanov let

Še Manca je pristala nekaj za njimi in potem so družno razrešili logistiko na Zavrhu…