210831 Strmca P3236 14:00:50

Vremenska napoved pa je danes obupna. Možne plohe in nevihte popoldan, čez dan pa naj bi veter obračal od Z do SV, pa SZ, pa še vse vmes… Pa vendar Erzo da pobudo (čeprav z Milanom nisva videla pametnega cilja), da gremo pogledati na Slivnico, kjer pa že ves dan kaže zmeren Z.

Ob 12.15 se na Železniški v LCja naložita Erzo in Milan in po stari cesti proti Logatcu. Pa že hitro ugotovimo, da je bolj varno poskusiti na Strmci, kot riniti na nesigurno Slivnico (veter in nakuhavanje…). Če pa tam ne bo, pa podaljšamo na Vremščico…

Mega nas počaka na pristanku, se zbaše k nam in gor. Zapeljem prav na start (ki je vzorno pokošen – bravo Jurij?) in takoj začnejo postavljati, saj je veter ravno (še ?) pravi. Sam malo cincam (ne bi vso težko robo in sebe pripravljal za curažo), pa me vsi trije spodbujajo, da vseeno tudi sam postavim (doma ugotovim, da sem tu nazadnje postavljal pred 2 letoma…).

V zrak Erzo, pa Milan, pa jaz v zidek in hrbtno 2x dvignem, da v tretje lepo odletim. Pa še moj sekundant Mega za mano.

Drži ravno prav, lahko pa tudi močno zacuriš, kar Milan pokaže 2x, ko se reši iz nižin. Jadramo ven, pa nazaj, pa malo desno, večinoma pa popravljamo in nabiramo na Petriču.

Po dobre pol ure se Mega odloči pristati zgoraj pri LCju.

Megov let

Sam pa zapeljem ven in nazaj dol na uradni pristanek (žal me Mega prepozno po postaji opozori, naj se kar svobodno odpeljem na Planinsko – nepotrebno psihično breme svojega avta na startu, ki pa ga je itak že rešil Mega …).

Zoranov let

Erzo in Milan pa nabereta in se zapeljeta na Planinsko polje, dokler gre.

Milanov let

Andrej Erznožnik : Sem te vidu si se kur-bal (ptičev s katerimi sem navil) [31.8.2021 14:29]

Erzu gre celo do Unca.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Kurba Naviter je pokazu 10km +. In kdor je skosil start – javno pohvaljen. [31.8.2021 14:31]