210901 Zavrh P3238 16:16:29

Seveda je ob SV, ki čez dan prehaja v SV edina logična izbira Zavrh. Malo kazi sicer močna inverzija na 950, ampak boljše variante nimamo.

Ker so spet zastoji od Kozarij do Vrhnike, grem dosti prej iz LJU, da sem že nekaj pred 14h na Šodru. Kmalu pride tudi Biljmanov Oliver, ki se je (zaradi opravkov v SLO) danes najavil pri nas. Potem pride še Berto, pa Erzo, ki iz svojega muzejskega avtobusa preseli večino eksponatov v LCja, da lahko naložimo robo k njemu. Še Suša pride na gotovo in gasa proti Zavrhu. Milan In Gabor prideta kasneje za nami.

In potem počasi spet sam z vso robo na start. Takoj začnemo postavljati, saj piha OK, na momente celo premočno. Potem pa tudi na momente povsem usahne… V luft Primož, Erzo in Oliver. Potem pa že jaz postavim zidek (ob pomoči Berta, ki je danes moj sekundant) in ob naslednjem ustreznem vetru lepo hrbtno dvignem in odletim.

Prvi trije predhodniki se usmerijo desno od starta nad dolino, saj S močno ustavlja z leve. Ob guncanju in curjenju se le prebijem okoli roba, pa še vseeno scurim na 570 in se že vidim na pristanku (če sploh pridem do tja). Potem pa nad progo le dobim neko nulo in vrtim in grizem in se matram in gre vedno bolje do 1000, ko sem bogato nad grebenom. Berto je tudi že odletel, na startu pa sta tudi že Gabor in Milan.

S to višino se že lahko usmerim po grebenu proti Javorču, pa me S zelo ustavlja in zgubljam višino. Vidim, da prvi že pristaja na travnikih pri Dražici.

Erzov let

Končno pridem na Javorč, kjer sem že v drugo ves nizek na 580 in spet razmišljam o pristanku. Berto se že nekaj časa bori na Dolu, Milan je tudi tam. Gabor pristane na uradnem.

Gaborjev prvi let

Pri Bistri se končno uspem spajsati do višine Javorča, potem pa bolj ven v smeri Dola, kjer dobim spet močan steber (skozi inverzijo ?) čez 1000. Vidim, da Milan pristaja.

Milanov prvi let

Nekaj za njim je na tleh tudi Berto.

Bertova borba v nižinah

Sam pa se zunaj visok odpeljem v rahlem dviganju nazaj proti startu. Nad Dolom srečam Primoža, ki pelje na grebenu proti Javorču. Oliver je tudi že pristal pri Erzu.

Oliverjev let

Zunaj pred startom sem nad 1000 v dviganju še naprej do Antene, kjer imam že 1200. Ko pa obrnem, me veter čisto ustavlja in občasno grem dol tudi z -4. Vendar le pririnem nizek do Dola, kjer pa spet dobim rahla dviganja, malo še popravim na Javorču in se visok pripeljem nad Janezovo vas. Verjetno bi prišel do travnikov pred BJjem, pa raje ne izzivam in zbijem na travnik tukaj.

Zoranov let

Ko pospravim, so Milan, Gabor z Jernejčičevim Urbanom in Škobernetovim Tomažem že drugič na startu in v zraku.

Gaborjev drugi let
Urbanov let

Pripešačim na Šodr in preložim Erzove eksponate nazaj v njegov muzej, ki že stoji tukaj…

Erzo pa je že na taroku v Ligojni, kamor je priletel tudi Primož…

Primožev let