210902 Kižlovka P3239 09:34:02 in Grmada

Tudi danes sem bolj pozen. Za razliko od včeraj pa šajba že od navsezgodaj (inverzija pa še hujša kot včeraj ?!) in ko pridem v Kižlovko, vse v soncu. Vetra nobenega in ker mi vse deluje že dokaj suho, pa ker grem na prvotni start (po prvotni poti z leve), vzamem (po res dolgem času) tudi prvotno padalo – staro coto Rooka.

Na vrhu grička postavim in počakam da termika lepo dahne gor. Potegnem in cota gre s težavo in počasi gor (kot da je utrujena od dolgega poležavanja). Speljem lepo še pred prelomom, potem pa počasi in guncajoče do kolovoza.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook L) s stare lokacije

Za zaresno letenje smo se kar usklajevali kam. Na koncu se z Bertom ob 14h pripeljem do Bal pod Grmado, kjer počakava še Mega in Jeana. Modrujemo kam, z daljnogledom opazujemo mlahavo vrečo gor na startu (spodaj piha S s strani) in se na koncu odpeljemo proti Slivnici, kjer je bil že nekaj časa J in celo JZ.

Pa že v Rakeku obrnemo, saj spet na Slivnici potegne močnejši JV. Od Bal takoj gor na start. Pa ni nikjer napovedanega JV, ampak piha pretežno S, ki ves čas meša po štartu, tako da si pripovedujemo zgodbe in se sončimo.

Na koncu je Jean izkoristil sekundo, ko je pihalo gor in se odpeljal na pristanek.