210905 Kižlovka P3242 09:55:18 in Zavrh

Nedelja je in spet sem lahko malo kasnejši, da sonce že posuši teren.

Danes grem za spremembo spet desno mimo preže naokoli in se ustavim kar na “novi” lokaciji. Piha rahlo gor, zato postavim in počakam na vetrič, da potegnem.

Pa moram kar laufati in še dvakrat poteči, da pred prelomom le speljem (očitno sem že iz rutine na tem položnem delu), zavijem ostro desno in se zapeljem dokler gre.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) z nove lokacije

Nabrano padalo je spet rahlo mokro.

Potem se začnemo dogovarjati za resno letenje in glede na močan V je na koncu v igri Zavrh. Z Ukijem se dogovoriva za ob 13h v Borovnici.

Ker so spet zastoji na J in Z AC proti Vrhniki, se odločim za pot čez Barje. Ko pa po obvozu spet pridem na cesto Črna vas – Podpeč (cesta čez IG je itak popolnoma zaprta že nekaj časa), naletim tik pred Podpečjo na blokado ceste (cca 5 m3 nasutih čez cesto…). Nazaj in počez do Jezera, kjer je tudi polovična zapora. Ko se prebijem v Podpeč, pa grem pogledati zaporo s te strani, vendar ni nobenega novega znaka o novi situaciji, razen dosedanje o popolni zapori v Črni vasi…).

Brez komentarja….

Končno pridem v Borovnico, kjer se zberemo Dušan, Uki, Gabor in jaz. Uki nas zapelje gor in potem peš na start (da ne omenjam, da spet sam nosim robo…).

Na startu pošteno piha. Čez nekaj časa se nam pridružita še Bero in Koritnikov Slavc. Suša večkrat po telefonu preverja odletno situacijo. Razen kratkotrajnih prekinitev je veter premočan za vse, razen za Ukija, ki se po kakšni uri sončenja pripravi in atraktivno odleti. Dokler mu GPS še dela, ugotovi, da gre proti vetru le 10 (z njegovim Kingom), v nebo pa tudi več kot 6, kar nas obvesti po postaji (dokler mu še dela). Ocenjujemo, da je blizu 2000 pod bazo, ko se odpelje naprej in pod “kumulostrado” odpelje v bolj ali manj ravni črti k Jerryju na pečena bedrca.

Ukijevo vnebovzetje

Jože Iskra : Smo šli peš do vrha Pekla in po vrhu čez Zavrh nazaj, pa smo te videli. [5.9.2021 16:20] Breščak Dušan : Cigani letijo v nebo 👏👍🤗 [5.9.2021 18:51]

Ostali se še sončimo in upamo na umiritev, ki pa ne pride. Zato si na pod večer naložimo robo in odpešačimo nazaj v vas, da rešimo Ukijev avto (tudi v to smer sam nesem 🙂 )