210908 Zavrh P3248 17:48:21

Ker se po 12.uri zbudi veter (ki je, kot vsak dan V, JV) in Zavrh pokaže tudi 13, prestavimo zbor (Uki, Milan, Dušan) s 14.30 na 15h. Že med potjo na Vrhniko Dušan odpove, ker na Rakitni preveč razbija. Ko čakam na Šodru, odpove še Mega in potem še Milan. Erzo pa sporoči, da s Sušem prideta ob 15.30, ker Zavrh spet jača (sunki 12).

Edino Uki (ki je od vsega začetka našpičen) že čaka pri Škorpijonu, zato se mu pridružim in slabo voljo (mar bi ostal doma…) utapljam v Cocti. Okoli 16h končno res prideta Erzo in Primož in Uki nas vse štiri potegne gor.

Na startu piha idealno, ampak, glede na vse te strašne napovedi in meritve, samo čakam, kdaj bo prbilo. Primož flegma postavi in odleti in ga lepo dviguje pred Trebelnikom. Erzo taktično čaka (ne bo on spet šel naprej in scuril…), da Uki meni razgrne padalo, da postavim zidek in lepo hrbtno dvignem in odletim… Potem pa kmalu za mano še on in še Uki.

Najprej me sicer dviguje, pa kar gunca sem in tja in le počasi naprej zlezem nad Trebelnik. V prvem kotu za njim nad Lazami pa dobim tisti močan steber (tam kot včeraj), ki pa je danes precej bolj zrukan, vsaj na začetku. Primež se mi pridruži in me v nekaj zavojih pusti s svojim Enzo 3 pod sabo. Pri 1400 steber zgubim (medtem ko Primož še kar navija nad mano), malo iščem, potem pa se zapeljem do Javorča, kamor priletim v močnem curjenju na 850.

Raje takoj obrnem z višino, ki jo še imam in v nadaljnjem curjenju nazaj, kjer nad Dolom spet malo popravim. Erzo je ves čas za mano in nižji popravlja. Nad zadnjim hrbtom pred Trebelnikom pa me že nadleti od zadaj, od spredaj pa prehiti nizek še Uki in oba malo naprej dobita tisti steber v višave do 1800…

Mene pa veter popolnoma ustavlja (kaže mi 1-5 naprej in celo 0, minusa pa res ne…). Ko se končno nekako prerinem čez, pa stebra ne najdem in me še naprej bremza in spušča. Imam dovolj, saj še ene runde visenja na mestu ne bi prenesel (pa res, da se mi tudi malo mudi v LJU), zato se zrinem na pristanek k Škorpijonu, kjer pa me pošteno razmetava, preden pristanem.

Zoranov let

Erzo in Primož se iz višav odpeljeta na Vrhniko.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Ko se ostali utrudijo ali pa ne upajo prit, ostanejo le štirje prteti (tečnzoprnprtetpress) [8.9.2021 18:32]
Jurij Kurnik : Tudi pri tebi vidim, da te vleče na Hribe. [8.9.2021 18:35]

Uki pa pride nazaj in pristane pri Škorpijonu, ko sem že spakiran.

Urošev let

Čeprav me čas že baše, pa je treba gor še rešiti Ukijev avto…